Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Krótka intensywna relacja która mnie zmieniła
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2025-10-25, 09:57   #5
MisiekBydyniowy
Raczkowanie

Dot.: Krótka intensywna relacja która mnie zmieniła

Cytat:
Napisane przez Aelora Pokaż wiadomość
Mi pozostaje (jak zwykle) zgodzić się z realistyczną opinią Camilie.
Współczuję Ci okropnej relacji, potrzebujesz czasu i pomocy aby się z tym uporać. Ale nie możesz przenosić traum z poprzedniego związku do nowego. Jak sama zauważyłaś, facet okazał Ci wiele czułości i wsparcia, ale nie jest Twoim terapeutą, ma prawo oczekiwać stabilnej i dojrzałej relacji bez przenoszenia traum z poprzednich relacji i wylewania ich na niego.
Powiem wprost: sama nigdy nie wiązałam się z osobą która nie uporała się z poprzednimi relacjami, z facetami którzy dalej myśleli o byłych albo np. mieli uprzedzenia do kobiet bo skrzywdziła ich była.
Z tego co widzę rozmawiając z facetami oni też nie mają sił/cierpliwości leczyć traumy po byłych. I często boją się że finalnie kobieta po nieprzepracowanej traumie wróci do toksycznego eksa, częsty scenariusz i samo życie.
Odpuść i zadbaj o siebie, to była bardzo krótka znajomość i to że facet okazał Ci w tak krótkim czasie zainteresowanie oraz troskę nie jest niczym nadzwyczajnym. Łatwo być zaangażowanym w tak krótkim okresie czasu, gdy emocje są silne. Nie powinnaś rzucać się zachłannie na pierwsze oznaki uwagi, bo łatwo możesz zostać w ten sposób skrzywdzona. Ściskam za Ciebie kciuki
Doskonale to wiem. Ale gdzieś głęboko w sercu mam poczucie że z nim to coś prawdziwego .. nie wiem dlaczego.. poprostu to czuję… nie zamierzam na nim wywierać żadnej presji .. on zresztą mówi że wciąż chciałby mnie zaprosić do siebie i że nasze plany okoloswiateczne wciąż mogą być aktualne. Więc on chyba też to czuje..

Mam teraz czas by rzeczywiście popracować nad sobą. Ta sytuacja wiele we mnie uzdrowiła i zmieniła i czuję nową energię w życiu

Edytowane przez MisiekBydyniowy
Czas edycji: 2025-10-25 o 09:58
MisiekBydyniowy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując