Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Kobiety bijące mężczyzn
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2008-09-14, 10:31   #1
awia
Zakorzenienie

Kobiety bijące mężczyzn

Jakiś czas już nosiłam się z zamiarem założenia tego wątku, zszokowana podejsciem kobiet do bicia mężczyzn.
Oraz generalnie podejsciem ludzi do bicia męzczyzn.

Kiedy facet uderzy kobiete, rada dla niej jest zawsze taka sama: zostaw go, uciekaj, bo będzie tylko gorzej.
Gdy kobieta uderzy faceta, jest to zbywane machnięciem ręki.
"A bo co ona mu tam zrobiła, ledwie go dotknęła"
"Widocznie mu się należało"
"Pewnie on ją najpierw uderzył, a ona mu oddała. I dobrze mu zrobiła"
"A tam, wielkie mi co. To baba, a nie facet jak sie dał uderzyć"

To sa najczestsze komentarze postronnych osób.

Cytat ze znalezionego artykułu:
Cytat:
Kiedyś moja Gosia rzuciła we mnie talerzem - mówi 35-letni Tomek, informatyk. - Chodziło jej o to, że siedzę przed telewizorem, popijam piwko i oglądam mecz w telewizji zamiast posprzątać w kuchni. Wróciłem wtedy do domu po dwunastu godzinach harówy (szef kazał nam zostać, bo mieliśmy do zrobienia bardzo pilny projekt). To był pierwszy wieczór od sześciu dni, kiedy mogłem się wyluzować. Wkurzyłem się. Nikt nie będzie rzucał we mnie talerzami w moim własnym domu! Zerwałem się z fotela i przytrzymałem ją za ramię. Mocno. Bardzo mocno, bo w ręku miała już kolejny talerz. Zaczęła się szarpanina. Zwariowałaś! - krzyknąłem i poszedłem do pokoju, żeby dalej oglądać telewizję. Ona wyszła z domu i po pięciu minutach pojawili się u nas policjanci.
- Pan pobił tę panią? - padło pytanie.
- Nie. To ona mnie pobiła. Próbowała zranić mnie talerzem - odpowiedziałem.
- Śmieszny pan jest, taka drobna kobieta próbowała pana zranić? A w ogóle czuć od pana alkohol. Pan pójdzie z nami.
Męzczyzni są bezradni, bo jest to mocno wstydliwa sprawa. I nikt im nie uwierzy, że pobiła go kobieta.
Poznałam juz częsc opinii kobiet na ten temat, ale chciałabym, by wiecej osób
sie wypowiedziało w tej kwestii. Dostrzegacie problem? Dopuszczacie możliwosc uderzenia/klepniecia/szturchnięcia męzczyzny, który was sprowokuje? Jak postrzegacie ten problem? Czy to w ogole JEST problem?
a życie jakie życie poprzerywana linia na dłoniach
a bóg nie ma boga są tylko krzyże przy drogach

Własną głupotę ludzie zwykli nazywać doświadczniem
awia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując