Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - ostrzegam przed lekami hormonalnymi na tradzik i nie tylko!!!
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2005-11-04, 15:40   #91
andziax2
Przyczajenie

Dot.: ostrzegam przed lekami hormonalnymi na tradzik i nie tylko!!!

witam!!! Jestem tu zupelnia nowa ale od razu zaczelam czytac wasze opinie i uwagi na temat tabletek hormonalnych i tradziku. Ja z cerą mam problemy już od 5 lat. Raz jest gorzej, raz lepiej. Tabletki hormonalne- Cilest, a pozniej Logest( ktore stosuje do dzisiaj), bardzo mi pomogly na cere. Ale nie chcialabym ich uzywac tylko z tego wzgledu. Stosuje je przede wszystkim jako srodek antykoncepcyjny. Odstawilam Logest jakos w kwietniu i wtedy moja cera diametralnie sie zmienila. Pogorszylo sie bardzo, ale mimo wszystko nie nie powracalam do tabletek przez 2 miesiące. Teraz juz zaczynam 3 opakowanie Logestu i znow jest lepiej. Ale to stanowczo za malo, jesli chodzi o leczenie trądziku. On nigdy nie znika na dobre, a próbowalam juz tysiąca masci zelów, antybiotyków itp. Wiem juz, ze moja cera nigdy nie będzie zupelnie czysta :/
Teraz chcialam wykonać u kosmetyczki pewien zabieg, ale dermatolog mi od razu go odradzila, i odradzala jakiekolwiek zabiegi na cere u kosmetyczki! Umówilam sie wieć z dermatologiem za tydzien na zabieg- nie wiem dokladnie jak to sie nazywa, ale polega on na rozprowadzaniu na skórze kwasu, np. glikolowego, o róznym stęzeniu w zaleznosci od wielkości przebarwien, trądziku itp. Ja nie mam co prawda jakis duzych blizn itp., ale te kilka lat zrobiło swoje, i bez korektora i pudru nigdzie sie nie ruszam.
Po tym zabiegu od razu tunapisze, czy warto na to wydawać pieniądze i czy faktycznie jest to skuteczne

To przykre, ale trądzik nie jest juz problemem wieku dojrzewania itp., teraz doroślo ludzie muszą sie z tym borykać i ja mam wrażenie, że ja też już zawsze będę sie z tym paprać (
andziax2 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując