2005-11-04, 19:51
|
#16
|
Zakorzenienie
Zarejestrowany: 2005-10
Lokalizacja: Poznań
Wiadomości: 4 849
|
Dot.: Torty
No tort truflowy był zawsze przebojem na wszelkich przyjęciach, na 25 rocznicę ślubu rodziców, zrobiłam w wersji 2 piętrowej i nic nie zostało a było 20 osób zaproszonych . Co do spirytusu to brat nalał kiedyś chyba ponad 200 ml, ale to już była przesada o to prawie jak drink a nie krem smakowało, ale najlepiej próbować w trakcie robienia bo zawsze dodawałam inną ilość alkoholu.
Tort najlepiej podawać zimny, alkohol nie jest taki ostry (no to tak jak z drinkiem z lodem).
Co do czekolady to do kremu bezwzględnie musi być to gorzka lub deserowa czekolada bo inaczej wyjdzie mdły, ale jeżeli chodzi o posypkę to można poeksperymentować z mleczną czekoladą- to już jak kto preferuje- no może kolorystycznie ciekawy był by efekt posypania białą- ja nigdy nie próbowałam bo dla mnie to nie czekolada, ale jak ktoś taką wersję zrobi to chętnie zdjęcia zobaczę.
__________________
asia
|
|
|