2005-11-04, 21:29
|
|
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)
|
wizazowy pamietnik?
Każdy(a) z nas ma takie chwile w życiu, że kocha kogoś ale boi się związku, zaangażowania.Przynajmnie j ja tak mam wiem, jestem młoda niewiele wiem o miłości. Moje rówieśniczki "latają" z kwiatka na kwiatek szukając prawdziwej miłości, nabierając doswiadczenia a ja za każdym razem sie boje. jestem niedojrzała? nie wiem. dużo przeszłam jak na swój wiek. niedawno przeżyłam swoj pierwszy zawód miłosny. śmieszne. tak pragnęłam z nim być a kiedy już byłam jego, okazało się, że myśle tylko o tym by się z nim rozstać. Kiedy chłopak proponuje mi randke płosze się. Obawiam się, że go rozczaruje, że JA się rozczaruje,że nie bedzie o czym rozmawiac. Po co wam to piszE? Nie wiem. Chyba pora zerwać z dzieciństwem. Więcej myśleć, patrzeć na przyszłość, dbać o przyjaźń, przestać skupiać się na marzeniach o księciu?
czasem leże sobie na łozku i patrzę w okno. i widze siebie gdy jestem dorosła. ale co to znaczy być dorosłym człowiekiem? wszystko wydaje sie takie proste kiedy leże. kiedy wstaje od razu napotykam na jakies trudnosci. Przyszło mi teraz na mysl, ze nie biore udziału w tym wyscigu szczurow. Chodzi mi o szkołe. wiem na ile mnie stać. Wiem, ze nie jestem asem z przedmiotow scislych wiec zadowalam sie troją. a inni mowia mi, ze sie nie ucze. jak to sie nie ucze? skupiam sie na tym co kiedys bedzie mi potrzebne. kto dostaje piatki z historii, polskiego, angielskiego, wosu? czemu uczniowie tak bardzo chca miec jak najlepsze oceny? maja wygorowane ambicje? moj profesor kiedys powiedzial, ze nie mozna byc dobrym we wszystkim. jest sie albo bardzo dobrym w jednej rzeczy albo troszke dobrym w wszystkim.
mam wrażenie, że zycie mi ucieka. może powinnam sie przełamac i iść z przyjaciolkami na ten spacer? co z tego ze szły z nimi jeszcze dwie osoby, ktorych nie mam ochoty ogladac? ktore pojawiły sie w moim zyciu jak tornado? szybko, narobily bałaganu i znikły. moze powinnam teraz ja wyciagnac reke i sprobowac odbudowac nasza paczke? jedynym brakujacym elementem starej paczki jestem ja.
moje dzisiejsze przemyslenia.
napiszcie swoje. zrobmy nasz pamietnik. piszcie o wszystkim. niech bedzie nieład. poznajcie siebie i dajcie poznac siebie innym.
jesli ten watek wydaje sie wam bez sensu zapomnijcie o nim. nie czytajcie kolejnych wypowiedzi, i nie mowcie ze sa płytkie. przemyslenia osob trzecich, przemyslenia kazdego człowieka, nigdy nie sa płytkie.
pozdrawia pachnące czekoladką Avonu z maseczka na twarzy ufcio
|
|
|