Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Ważę więcej niż przed odchudzaniem! Pomocy!
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2008-09-17, 21:08   #4
KOKAINA
Zadomowienie

Dot.: Ważę więcej niż przed odchudzaniem! Pomocy!

Cytat:
Napisane przez adema00 Pokaż wiadomość
Witam, mam 16 lat i drobny problem. Wazylam 63 kilo przy wzroscie 174 i czulam, ze to idealna waga dla mnie. Mialam plasciutki brzuszek, z rana az kosci wychodzily, lydki nigdy nie byly chude, ale to wina genow. Jednak spaslam sie przez wakacje i przybyly mi 4kg. Uznalam, ze najwyzszy czas sie za siebie zabrac i dzisiaj miajaja rowno dwa tygodnie od poczatku 'diety'. Weszlam na wage, oczekujac 1-2 kg mniej, ale az mnie wgniotlo w ziemie. 68kg!
Nie wiem, co robie zle. Moja dieta wyglada nastepujaco:
Sniadanie: Jogurt [czasami z musli] i/lub jakis owoc.
Drugie sniadanie: Jogurt lub owoc
Trzecie sniadanie: Jogurt lub owoc
Obiad: Jakis porzadniejszy obiad. Nie jem ziemniakow, wiec zazwyczaj jest to mieso+duzo surowek. Czasami kasza lub ryz.
Kolacja: Jogurt lub owoc.
Razem jest to cos ok. 1000-1200kcal.
Poza tym mam 4 godz. wfu tygodniowo + dzien w dzien jezdze na rowerku stacjonarnym 40-60min. Nie podjadam, rzadko kiedy mi sie zdarza, zeby np. ugryzc cos od znajomych miedzy posilkami. Poza tym biore co dwa dni jod i bodymax.
Jestem po prostu zalamana, czy to jest normalne, czy nie? Jesli nie, to co robie zle?
Dziekuje za pomoc.
Obstawiam spowolniony metabolizm. Jesz za ubogo na początek dnia (śniadania) po czym metabolizm Ci hamuje, a w chwili zjedzenia porządniejszego obiadu dopiero(!) w środku dnia organizm zaczyna sobie gromadzić każdą kalorie z myślą o tym, że chcesz go podstępnie zagłodzić.
Zwiększ poranne posiłki, jedz węglowodany złożone i obserwuj czy coś się zmienia. Poza tym takie monotonne jadłospisy nie wyjdą Ci na dobre.

Btw, zastanawiam się jakim cudem wyszło Ci że zjadasz 1200 kcal. Ten jadłospis na pierwszy rzut oka jest niemalże głodówkowy,więc...
KOKAINA jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując