Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Najlepsze horrory i thrillery ...!!!
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2005-11-05, 06:53   #105
Anett_
Wtajemniczenie

Smile Dot.: Najlepsze horrory i thrillery ...!!!

Cytat:
Napisane przez hybris
Najbardziej podobało mi się (jeśli można mówic o podobaniu...) Milczenie owiec, oglądałam już mnówstwo razy i raczej nie opuszczam kolejnych okazji, żeby obejrzec po raz kolejny.

Natomiast thrillerem, który zrobił na mnie największe wrażenie, był Czerwony Smok - kretynka poszłam na ten film, kiedy jeszcze mieszkałam sama, w pustych ścianach świeżo wyremontowanego mieszkania mojej koleżanki, bez zasłon i firanek (tak, scena, kiedy morderca obserwuje swoje ofiary przez okno z nieopodal rosnącego drzewa... brrr...). Przez trzy kolejne noce bałam się zasnąć...
To trylogia o doktorze Lecterze, zaszczepiła we mnie upodobanie do thrillerów psychologicznych, ale choć "Milczenie owiec" jest niemal doskonałą ekranizacją, do pozostałych części mam ciut zastrzeżeń, nie oddają w pełni klimatu powieści, zwłaszcza "Hannibal".
Nie zmienia to faktu, iż treść wszystkich trzech części, została stworzona w sposób mistrzowski, kunszt gatunku.

AOT- miłośnikom klimatu polecam książkę- "Mesjasz", Borisa Starlinga
Anett_ jest offline Zgłoś do moderatora