2008-09-18, 10:12
|
|
Zadomowienie
|
Dot.: Ważę więcej niż przed odchudzaniem! Pomocy!
Cytat:
Napisane przez adema00
Obiad jest duzy, mysle, ze tym nadrabiam  . Na sniadanie nie mam czasu i pomyslu. O ile moge jeszcze wczesniej wstac, to musze jednak poczytac cos o sniadankach. Chyba, ze ma ktos jakis pomysl??
Moje wymiary dwa tygodnie temu to 95/63/103, wiem, wiem, tylka nie mialam jakiegos ogromnego, tylko jestem bardzo szeroka w biodrach  .
Teraz nie wiem... I watpie zeby miesnie zaczely sie juz tworzyc. Co prawdaz mam jedrniejsze cialo, ale tak szybko?
Moge prosic o jakies proporcje? Tj. ile powinno sniadanie miec kcal, a ile obiad, ktory jem gdzies ok. 16-17?
Pozdrawiam, dziewczyny, i dzieki wielkie.
|
Poprzeglądaj sobie 'Nasze codzienne jadłospisy' i wzoruj się na tych dobrze ocenianych.
A tak na szybkiego- nie omijaj śniadań. Wstań chociażby 15 minut wcześniej i przygotuj sobie coś wartościowego (kanapki z razowego+jakaś wędlina/ser biały+warzywa; owsianke na mleku/wodzie+owoce; omlety). Śniadanie ma być największe- moje ma około 500-600kcal i chudne. Poza tym redukcje najlepiej zaczynać jak najmniejszym cięciem kalorii- oblicz swoje zapotrzebowanie i utnij na początek 200-300kcal. Biorąc pod uwagę to, że masz sporo ruchu to tyle powinno w zupełności wystarczyć.
Zaraz potem przygotuj sobie do pracy/szkoły coś wartościowego (mogą być znowu kanapki z razowca, w sumie najwygodniej) i zjedz je nie później niż 2-3 godziny po śniadaniu. To pozwoli utrzymać rozkręcony po porannym śniadaniu metabolizm na najwyższych obrotach.
Obiad, oprócz tego że ma być gorący powinien zawierać węglowodany złożone (ryż pełnoziarnisty/kasze), białko ( np.pierść kurza/indycza) + warzywka.
Podwieczorek- białko (twaróg/serki homogenizowane naturalne/serki wiejskie + NNKT(nienasycone kwasy tłuszczowe, czyli- pestki/orzechy/tłuste ryby/oliwa/avokado...)
Kolacja na redukcji białkowo- węglowodanowa (na 3 godziny przed snem), lub czysto białkowa (na 0,5-1godzine przed snem).
|
|
|