Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - mamy z Niemiec
Wątek: mamy z Niemiec
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2008-09-18, 12:34   #1145
nimfa83
Raczkowanie

GG do nimfa83
Dot.: mamy z Niemiec

Czesc dziewczynki!

Mialam do Was wczoraj wpasc, ale tutaj w porownaniu do poprzednich dni byla tak ladna pogoda, ze caly dzien sprzatalam kolo domu, kosilam trawe, grabilam liscie itp. Moj sasiad wracal ok. 20 do domu i zareagowal na mnie z grabkami w reku: Schon wieder?
Kiedys wkurzalam sie, ze tak sie dziwia, bo wydawalo mi sie, ze im sie wydaje, ze my w Polsce to same brudasy
Ten sasiad ciagle mowil do mojego meza, ze ma taka dobra zone, bo ona caly dzien cos robi. Kobieta, od ktorej kupilismy dom tez za kazdym razem jak wpadala do nas to mowila jak my tutaj mamy pieknie czysto
Taka moja slabosc, bo nie lubie siedziec calymi dniami przed tv, a poki jestem Hausfrau to nic ciekawszego niz upiekszanie i sprzatanie otoczenia nie przychodzi mi do glowy.
Tak sie wczoraj napracowalam, ze juz przed 22 bylam w lozku, a dzis obudzilam sie lekko przeziebiona. Nasz pies od 2 dni doprowadza mnie do szalu, ale nie bede tutaj teraz na niego narzekac, bo musze zaraz brac sie za robienie obiadu. Od kilku dni jakos do 14 nie moge sie wyrobic z obiadem i Tz glodny siedzi po powrocie z pracy i czeka na obiad

W kwestii lalek moj komentarz - OKROPNE! Po cholere komus takie lalki?

W kwestii tesciow... hmm... temat rzeka... raz dobrze, raz zle. Czasami dziwie sie jacy sa dla mnie kochani, a czasami mam ochote ich... ach szkoda gadac

Telefony do Polski i nie tylko.... Naprawde nie znacie tej strony?!
Gdyby nie ona to moj maz zbankrutowalby Kiedy jeszcze ja bylam w Polsce, a on w Niemczech wisielismy na telefonie po 8 godzin dziennie Wiem, niezbyt normalne :P Tylko dzieki tej stronie nie ejstesmy jeszcze bankrutami
Oto ona:
http://www.billiger-telefonieren.de/...chnellrechner/ (powinien otwierac sie bezposrednio cennik do Polski na stacjonarne)
Przed numerem do Polski wbija sie ten Vorwahl, czy jak to in nazywaja Zugang i dzwoni sie za centy
Wiem, ze w Telekomie mozna wykupic jakis pakiet za bodajze 3.40 € i mozna dzwonic ile sie chce, ale ja z tego nie korzystam, bo jak dzwonie przez te tanie nuemry do Polski to nawet 3,40 nie jestem w stanie przegadac
nimfa83 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując