Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Wysylanie mp3
Wątek: Wysylanie mp3
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2005-11-05, 17:15   #5
palomino
Zakorzenienie

Dot.: Wysylanie mp3

Cytat:
Napisane przez svenja
No coz, mam nadzieje, ze kija w mrowisko tym postem nie wsadze, ale zastanawiam sie po prostu, jaki aspekt prawny ma dzielenie sie mp3-kami za posrednictwem wizazu, na forum plotkowym? Pamietam, wyslalam wizazance niedawno piosenke Kostka Yoriadisa i zastanawiam sie od tamtej pory, czy przypadkiem nie zlamalam prawa. No i wydaje mi sie, ze tak Co redakcja mysli na temat takiego beztroskiego przesylania sobie mp3-ek publicznie, na wizazu? Dotad nie spotkalam sie z zadna negatywna uwaga na ten temat (moze zle szukalam ), ale wydaje mi sie, ze ten proceder nie jest raczej legalny...?
nie sądze zeby redakcja miala z tego tytulu kłopoty (w koncu nie odpowiada za treść postów, natomiast wy /mowie do wymieniajacych sie/ mozecie miec powazne problemy jesliby komus chcialo sie sprawdzic pod tym wzgledem portal. jest was bardzo latwo "wylapac" /wystarczy wpisac haslo mp3 do wyszukiwarki/ no i po nitce do klebka. redakcja po prostu musialaby udostepnic wszelkie dane /IP/ organom ścigania.

zalecam ostrozność w spontanicznym dokonywaniu wymian i "pomocy" udzielonej w ten sposob wizazankom.

pozdrawiam