2008-09-19, 17:45
|
|
|
Zadomowienie
|
Dot.: gładka cera...
Cytat:
Napisane przez Anett_
Jesli mogę zasugerować W przypadku cery tłustej, unikamy peelingów enzymatycznych, jeśli nie występują ogniska zapalne mogące się rozprzestrzenić, zalecane są delikatne peelingi mikrogranulkowe.
|
Tez mi sie tak wydaje. Na moja mieszana cere peelingi enzymatyczne nie dzialaja. Sa za lagodne, pomimo tego, ze mam wrazliwa cere. Wole mechaniczne bo te granulki dobrze zetra mi to co nie potrzebne. Oczywiscie jak sa jakies przyszcze to nie ryzykowalabym.
Cytat:
Napisane przez darunia2112
Ach i tu Was zaskocze dziewczeta...!! Niektore z Was twierdza ze, aby miec gładką i czystą cerę trzeba dużo inwestować w różnego rodzaju zabiegi...otuż nie   nasza koleżanka ma problem z tłustą cerą a najlepszym środkiem tak naprawde od wszech czasów jest SZARE MYDEŁKO...wysusza ono doskonale skórę a po nałożeniu najzwyklejszego kremu np.Nivea, napewno osiągniesz wymarzony efekt..fakt faktem nie będziesz miała tak przecudownej cery jak te wszystkie gwiazdy czy inni ludzie bo to też sprawa genetyki ale inwestowanie w drogie kosmetyki też nie jest dobre- to wszystko jest przeciez sztuczne!! możesz również dopomóc sobie tabletkami odżywiającymi twoją skórę np . Skrzypo Vita , a przedewszystkim zdrowo sie odżywiaj- bo to także wpływa na stan naszych kochanych skórek  polecam też dużo marcheweczek dla przyciemnienia skóry  ... dobre są także naturalne maseczki ( sposób zrobienia ich znajdziesz na różnych stronach internetowych- choćby na gOOglach) - osobiście jestem tylko i wyłącznie za naturalną pielęgnacją skóry( zauważcie że kiedyś ludzie nie używali kosmetyków a jakie mieli gładkie buźki xD za przykład wezme Kleopatre kąpiącą sie w kozim mleku, dlatego mleko jest uważane obecnie za "eliksir młodości i urody") radze skorzystać z moich porad...uwierz mi naprawde skutkują-wiem to po sobie...
Pozdrawiam i Całuje
Daria 
|
To rowniez prawda! od dwoc miesiecy do mycia twarzy nie uzywam nic tlyko szarego mydla i juz zapomnialam jak wyglada wysyp pryszczy. Mam tylko pojedynczcze czasami, ale to normalne przy tego typu cerze. U mnie wystarczy ze choc raz umyje jakims zelem a nie szarym mydlem i na drogi dzien jakies krosty.
prosze o jedno kliknięcie
|
|
|