2008-09-19, 19:48
|
|
Przyczajenie
|
Dot.: zdrowe ciasteczka
Cytat:
Napisane przez Ludowa
4. I w żadnym wypadku nic nie jeść! Nigdy nie wiadomo, co za zło czai się w naszym zdrowym, pysznym jedzonku
Bez przesady  Lubię ciepłe mleko, lubię herbatę z miodem, lubię ciastka na margarynie. I mam gdzieś usztywnianie komórek i kazeinę.
|
Wg mnie w dzisiejszych czasach nic nie jest zdrowe, miesko zanim stanie sie mieskiem jest faszerowane hormonami i innymi swinstwami, ktore pozniej przedostaje sie do naszego organizmu a warzywa i owoce sa spryskiwane chemicznymi srodkami owadobojczymu, nawozami, ulepszaczami, z sera zoltego mozna wyczytac same E..., mleko juz od dawna nie jest mlekiem a ostatnio doczepili sie nawet do wody mineralnej.W rzodkiewce po rozkrojeniu jest wata, a to ze nigdy z doroslym zyciu nie widzialam zbuka swiadczy chyba o tym, ze w jajkach z przeproseniem, też grzebią.
Wydaje mi sie, ze powinnismy wybrac mniejsze zlo umiejetnie dobierajac to co jemy i minimalizujac ilosci konserwantow i innego dziadostwa w naszym żarełku. MUMU - faktycznie masz duza wiedze, z ktorej osobiscie chetnie skorzystam, natomiast wystartowałas na forum z pozycji krytyka obecnych tutaj, dlatego pewnie niektorzy sie zdenerwowali.
Osobiscie czytam forum od kilku dni a w piekarniku pieka sie slawetne owsiane cisateczka a dzisiaj postanowilam cos naskrobać, bo razniej mi widzac, ze nie tylko ja walcze z wszelkim dzisadostwem zawartym w tym co jemy
|
|
|