Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Nie chce wyglądać jak dziecko...:(
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2008-09-19, 20:04   #11
whisperWG
Przyczajenie

Dot.: Nie chce wyglądać jak dziecko...:(

Zgadzam się częściowo z poprzedniczkami, to prawda, że jeśli z dnia na dzień zaczniesz nosić coś skrajnie innego to będziesz bardziej przebrana niż ubrana. Jeśli zamienisz t-shirty na żakiety to zrobisz z siebie taką "starą - malutką", nie będziesz się dobrze czuła sama ze sobą, a przecież nie o to chodzi. Zgadzam się też z tym, że wszystko przychodzi z czasem, nie zgadzam się natomiast z tym, że masz czekać Jeśli już teraz czujesz potrzebę zmiany, to znaczy to, że owy czas właśnie przyszedł.
Trochę się z Tobą utożsamiam, akurat niedawno miałam podobny problem. Odkąd urodził się mój synek, zamieniłam swoją elegancką i wysmakowaną garderobę na coś wygodnego, komfortowego, coś w czym można i posprzątać i wyjść na spacer i pobawić się w piaskownicy a po południu zrobić zakupy. Więc w mojej szafie królowały głównie jeansy i t-shirty, czarne bo praktyczniejsze. Ale przyszedł i na mnie taki czas, kiedy znów zapragnęłam być piękną i seksowną kobietą. Do tej pory wywracam szafę do góry nogami.
Mnie urzekły tuniki, bardzo je lubię i są łatwe do "ozdabiania", można szerokim paskiem, sznurem korali albo piękną bransoletką. Jeansy zostawiłam, spódnice tylko na okazje, do tego kupiłam szpilki, które kiedyś kochałam a do wózka zupełnie się nie sprawdzały.
W ogóle polecam trochę popapugować... poprzyglądaj się witrynom sklepowym, nic się nie stanie jak raz czy dwa kupisz zestaw identyczny jak ten, który miał na sobie sklepowy manekin. Później sama złapiesz "bakcyla" i wyczujesz swój styl
Makijaż w Twoim wieku tylko delikatny, nie ma nic gorszego niż przerysowana delikatna buzia. Błyszczyk zamiast szminki, podkład po to, żeby wyrównać kolor skóry (nigdy nie maluj "reszty" twarzy, jeśli nie przygotujesz twarzy podkładem i pudrem matującym, okropnie wyglądaja przebarwienia lub tłusta skóra a do tego wytuszowane rzęsy czy pomalowane usta).
Moją zasadą jest maksymalna naturalność (oczywiście poprawiona do granic, ale tak, żeby wyglądało, że piękno jest moim darem Bożym ).
Zadbane pazurki, gładka skóra, delikatne perfumy i mnóstwo uśmiechu
Polecam też fryzjera, pocieniuj włosy, zetnij do ramion.