Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Meridia
Wątek: Meridia
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2008-09-20, 19:45   #2166
Tereskaa
Zakorzenienie

Dot.: Meridia

Cytat:
Napisane przez Mariolka Dubiel Pokaż wiadomość
...czesc chciałam was spytać czy przy braniu antybiotyku mozna brać tabljestem chora i w poniedz chyba pójde do lekarza i jak mi da antybiotyk to nieiwem co z tabl staram sie nie stawiac kropek...chociaz ciezko mi to idzie bo tak sie poprostu nauczyłam ale nie chce znowu wyjść na pokemona.....
Co do antybiotyku i Meridii to mam informacje z pierwszej ręki, bo od lekarza Otóż moja pani doktor powiedziała, żeby lepiej odstawić Meridię podczas choroby i brania antybiotyku, ponieważ:

1. Antybiotyk z Meridią mogą kolidować i zmieniać działanie jedno drugiego.
2. Podczas choroby mamy czasem podwyższone ciśnienie, Meridia podwyższy nam je jeszcze dodatkowo.
3. Wątroba cierpi o wiele bardziej jak ma inne leki poza antybiotykiem do strawienia.
4. Podczas choroby mniej się chce jeść, więc Meridia nie potrzebna (U mnie się niestety nie sprawdza, mogę pochłonąć znaczne ilości jedzenia )
5 Organizm jest w chorobie osłabiony, antybiotyk osłabia go jeszcze dodatkowo, a dołożenie do tego Meridii może skutkować już sporym osłabieniem

Także ja osobiście nie polecam łączenia Meridii z antybiotykiem, nawet kosztem nie schudnięcia lub przybrania paru deko Schudnąć ale nie za wszelką cenę

Nie wiem co lekarz Ci przepisze, ale ja pierwszą turą miałam Amoksiklav 850 mg na 7 dni a po tygodniu jak zapalenie zatok się bardziej rozwinęło dostałam Dotur 100 mg A teraz dodatkowo jeszcze grzybica pochwy mi się przypałętała od tych antybiotyków więc i dodatkowo aplikuję sobie Clotrimazolum w globulkach Ech te paskudne choróbstwa Ech ta paskudna jesień Ale trzymajmy się

Jem mniej, bramy raju są wąskie

Tereskaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując