Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Wypadanie włosów, łysienie- WĄTEK GŁÓWNY
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2008-09-22, 11:36   #130
AdonisXYZ
Przyczajenie

Dot.: wypadanie włosów

"Dziennie wypada od 40 do 100 włosów" Wg mnie jest to głupie pocieszanie się. Włosy nie odrastają z dnia na dzień, więc jeśli w jeden dzień wypadnie mi 50 włosów to na następny dzień nie odrosną mi w miejsce tych co wypadły nowe o tej samej długości.
Mam 21 lat, włosy blond i codziennie myje głowę. Prawie codziennie układam włosy używając lakieru do włosów lub żelu i suszarki. Nie mam bujnej czupryny, być może jest to uwarunkowane genetycznie. Zauważyłem że z roku na rok moje włosy są coraz rzadsze (pewnie przez to częste ich układanie) boje się że będę szybciej łysieć niż mój ojciec(43l), który nie układa włosów tak jak ja. Zastanawiam się czy są jakieś skuteczne, wypróbowane przez was preparaty, które sprawią że moje włosy staną się gęstsze, grubsze, mocniejsze. Zażywałem kapsułki SkrzypoVita (40dni kuracji) i nie zauważyłem efektów. Kupiłem 3 tygodnie temu szampon Vichy Dercos z Aminexil. Zastanawiam się nad innymi preparatami Vichy jak np kapsułki lub ten nowy spray Dercos Aminexil Energy, albo tabletki Inneov. Nie są to tanie preparaty dlatego pytam o opinie, czy warto
AdonisXYZ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując