Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - ...magia, paranormalne zjawiska i ezoteryczny świat...
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2008-09-22, 12:09   #581
euphoriall
Zakorzenienie

Dot.: ...magia, paranormalne zjawiska i ezoteryczny świat...

Cytat:
Napisane przez Agula 88 Pokaż wiadomość
TAKĄ BZDURKĘ O NIEJ ZNALAZŁAM
pierwsza i najpotężniejsza z wampirów, albo przynajmniej jako ich królowa. Czasami jest przedstawiana jako córka lub małżonka Drakuli. W swojej roli jako sukkubus ma, oczywiście, kontrolę nad koszmarami i snami erotycznymi. Rządzi także zastępami innych sukkubów i inkubów.

Według żydowskiej tradycji jest ona żeńskim demonem, mordującym noworodki.

Rabini uważali Lilith za pierwszą żonę Adama stworzoną tak jak on z prochu ziemi, skutkiem czego Lilith uważała siebie za równą Adamowi i nie chciała z nim współżyć, leżąc pod Adamem. Ostatecznie uciekła od swego męża (według innych wersji wygnał ją sam Bóg), a Adam otrzymał za żonę Ewę, którą Stwórca powołał do istnienia z żebra mężczyzny.
Po rozstaniu z Adamem, Lilith odleciała nad Morze Czerwone, gdzie współżyła z demonami i z nimi płodziła potomstwo (zob. Księga Zohar). Oczywiście Biblia nawet jednym słowem nie wspomina o tych wydarzeniach i są one płodem fantazji rabinów, którzy najwyraźniej nie byli skłonni uważać kobiet za istoty, które mogą mieć własne zdanie chociażby w sprawach seksualnych. Niewątpliwie Lilith uosabia jakieś lęki przed silnymi, wyemancypowanymi kobietami.
nie nie nieee... tylko nie lilith jako wampir bzdura jakich mało... ja ja znalazłam w apokalipsie i mam na to dowody... ale to skasowałam i jak napisze to jeszcze raz to tu dam tak samo jak hiearchie
Cytat:
Napisane przez Surimi Pokaż wiadomość
dziewczyny to nie jest smieszne czuje sie gwałcona..ale to ja swiadomie w tych snach to robie nikt mnie nie zmusza,ale mam uczucie takiego przymusu przez cos wyzszego..i to napewno nie sa erotyczne sny bo wstaje zmeczona,a dzis obudzilam sie cala mokra(zlana potem)zobaczymy dzis w nocy...
budzisz sie mokra bo mocno spisz, to tez robi swoje. Nie mam pojecia co sie z tym robi... wiem że inkub to demon lub jak kto woli zły duch najniższy rangą