Humanistka, co ze sobą zrobić?
Jestem w Liceum, ogolnie rzecz biorac najlepsze liceum w miescie, 100% zdanych matur w zeszlym roku chociaz miasteczko male - poziom bardzo wysoki.Jestem na profilu humanistycznym rozszerzony polski i historia. No i jezyk niemiecki, wszystko super. Ale mam problem, wiadomo z praca ciezko, ja chce isc potem na ASP na kierunek Architektura Wnetrz, albo cos z tym zwiazane, jestem zakochana w sztuce, historii i projektowaniu. Niewazne sa dojazdy na studia itd. Ale po prostu sie boje, ze sie nie dostane. Cwicze rysunek juz 8 lat. Ale ludzi takich jak ja jest tysiace. Co aj zrobie jak sie nie dostane na ten kierunek? Wlasciwie gdzie ja dostane prace po tym kierunku? Co moge wybrac zamiast? Wlasciwie wiele osob radzilo mi zmienic profil w liceum na matematyczno fizyczny i potem wybrac sie na politechnike na architekture, ale tam na pewno bym sobie nie poradzila. Z fizyka nigdy. Kompletnie nie wiem co robic. Moze germanistyka? Boje sie ze nie dostane potem pracy, a chce robic to co kocham i jednoczesnie zarabiac. Co mozna robic po zdanej maturze na rozszerzonym z historii, niemieckiego i polskiego? Moze wy mi pomozecie?