Dot.: Mamusie marcowo-kwietniowe 2009
Cytat:
Napisane przez spicegirl
Haha oj to sie pogubily ciezarowki w obliczeniach 
Mama sie ze mnie smiala, ze tak licze co do dnia, podobno miesiacami sie liczy, a ja co do godziny prawie hihihi
|
Mi lekarz powiedzial ze mam odliczac tygodnie - do 40 mam liczyc a nie miesiacami czy trymestrami (bo pytałam o trymestry) to mnie ochrzanił ze mam sobie głowy tymi obliczeniami nie zaprzątac tylko cieszyc sie ze dziecko zdrowe i rosnie i ze ma obie rece i obie nogi i liczyc do 40 ....
ehhh no pogubiłysmy sie juz tu wszystkie....ale najlepiej bedzie jak kazda z nas bedzie sie trzymała tygodnia obliczonego przez lekarza...w karcie ciazy na kazdej wizycie lekarz wpisuje mi w ktorym tyg ciazy odbyło sie badanie no i ostatnie mam w 14 tyg a jutrzejsze bedzie w 17 tyg.... ja nie mam czegos takiego jak liczone tyg od OM czy od USG bo ja mialam miesiaczki zawsze regularnie jak w zegarku wiec od samego poczatku dwoje lekarzy wyznaczyło termin ten sam - pierwsza lekarka na 6 marzec (niby wg miesiaczki ostatniej) a lekarz do ktorego teraz chodze na 5 marzec (od miesiaczki i od wielkosci malucha na USG oba obliczenia sie pokryły) wiec roznica jest 1 dzien
|