2008-09-23, 08:35
|
|
Przyczajenie
|
Dot.: Jak przygotować kurczaka po wietnamsku ??
[quote=mavika;9112816]Wiesz ja mysle ze powinnas wlasnie sama poeksperymentowac i dojsc do TEGO samku bo co przepis to inna kombinacja skladnikow i smak nie koniecznie taki jak Tobi kojarzy sie z nazwa kurczak po wietnamsku. Jesli uda Ci sie osiagnac dobry efekt to liczymy na to ze sie podzielisz przepisem? 
a ja ze swojej strony zalaczam link do wietnamskich przepisow http://www.recipezaar.com/recipes.ph...mese%2Cchicken[/quot
Dziękuje z tego co widzę, nie zapeszając to jest tu tak poszukiwany przezemnie przepis. w tym tygodniu napewno wypróbuje i podzielę się wrażeniami. Wczoraj sprawdziłam ten przepis:
SKŁADNIKI: 1 pierś kurczaka pokrajana w kostkę, 1 łyżka oleju, 1 łyżka sosu sojowego, pół łyżeczki curry, pół łyżeczki imbiru w proszku, 1 posiekana cebula, 1 posiekany ząbek czosnku, sól, pieprz, szczypiorek do posypania.
SPOSÓB WYKONANIA: Wszystkie składniki za wyjątkiem szczypiorku mieszamy i odstawiamy na pół godziny. Smażymy na patelni, a gotowe danie posypujemy szczypiorkiem.
Jedliśmy z ryżem z odrobiną curry i z sałatką z białej kapusty. Bardzo smaczne szybkie danie więc polecam je dalej.
|
|
|