Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Obżarstwu, mówię dziś NIE! Dość niekończącego się doła!- proszę o wsparcie.
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2008-09-23, 17:39   #2
SilverStorm
Zakorzenienie

GG do SilverStorm
Dot.: Obżarstwu, mówię dziś NIE! Dość niekończącego się doła!- proszę o wsparcie.

Witaj

Co prawda jestem na innym wątku, ale chętnie wesprę Cię duchowo

Najważniejsze już jest za Tobą - znalazłaś w sobie siłę, by powiedzieć 'dość'. Teraz będzie Ci łatwiej. Pozytywne nastawienie to większa połowa sukcesu

Niestety gorzej jest z rodzinką. Sama to przerabiałam rok temu. Tylko, że u mnie wszyscy są przy kości ale niestety mają to gdzieś. Na dodatek tata ma cukrzycę.
Po dziś dzień mama nie może mi wybaczyć, że zamieniłam schabowego z ziemniakami i jakąś surówką na pyszną sałatkę z wędzonym łososiem.

Nie ma na to złotej recepty - po prostu trzeba to przeczekać (żadne krzyki, prośby, płacze nic nie dadzą), w końcu im się znudzi, i być może przekonają się do zdrowszego odżywiania ( u mnie niestety to nie funkcjonuje, ale nauczyłam się całkowicie ignorować ich złośliwe komentarze).

Co na początek? Hm.... 5 małych posiłków, chude mięso (najlepiej drobiowe, włącz też ryby, orzechy, daktyle (byle nie za dużo), białe pieczywo zamień na ciemne, min 1,5 l wody dziennie, kolacja białkowa 3 godz przed snem. Ze swej strony mogę Ci polecić na podwieczorek Danone Activię.

Co do ćwiczeń.....Jeśli chodzi o ruch to jestem mocna w rowerze (normalnie szaleńczo go kocham, dziennie jeździłam min 20 km w obie strony). Ale niestety sezon pomału dobiega końca. Mam w domu steper, ab rocket i twister ale ostatnio coś ni mogę się zmobilizować

Możesz poczytać na Fitnessie o Aerobicznej 6 Weidera, poza tym są ćwiczenia z serii 8 minute (legs, buns). Propozycji ćwiczeń jest od groma i ciut ciut
Na pewno jakieś Ci przypasują

No to się rozpisałam Mam nadzieję, że troszeczkę Ci pomogłam
The less they know
SilverStorm jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując