Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Zaskocz mnie ... pozytywnie!!
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2008-09-25, 09:55   #1
Feme21
Wtajemniczenie

Zaskocz mnie ... pozytywnie!!

Hej dziewczyny!
Nie wiem czy takiej zabawy juz przypadkiem kiedyś nie było, ale nie znalazłam nic co by na to wskazywało...
Na pomysł wpadłam przeglądając inne fora... Była tam pewna zabawa wymiankowa, ja ją troche zmodyfikowałam i proponuję ją Wam, z nadzieją, że zabawa będzie miła

Gra polega na tym, że:

1. Potrzebne jest minimum 3 osoby, żeby to wszystko miało sens ...

2. Każda osoba z listy przygotowuje paczkę z materiałami oraz wytycznymi czym ma być praca (kartka, scrap, ramka, folder itp.), dla osoby pod sobą na liście.

3. Przesyła paczkę do osoby pod sobą.

4. Osoba ta ma za zadanie z materiałów z paczki (nie może dokładać własnych materiałów, może korzystać z własnych narzędzi - kleje, nożyczki, dziurkacze itp.) stworzyć niespodziankę, która spełnia wymogi "zleceniodawcy". Ponieważ prace mogła być wykonane dowolną techniką dozwolone jest używanie własnych farb, tuszy, mazaków, kredek itp.

5. Paczka powinna byc tak przygotowana, by zawierała wszystkie elementy potrzebne do wykonania pracy. Zadaniem odbiorcy jest wykorzystanie jak największej części materiałów - wiadomo ze czasem zostają jakieś ścinki, których nie mozna juz wykorzystać. (proszę tylko nie rezygnować z zabawy z powodu małej ilości materiałów i braku chęci podzielenia się nimi. Po pierwsze jest w tym korzyść, każdy kto wyśle paczke otrzyma też prezent, a po drugie moze być to dowolna ilość materiałów, np. scinki papierów, kawałek tektury, guzik, kawałek wstążki - a zleceniem jest wykonanie ATC czy innego małego upominku)

6. Gotową pracę wykonawca przesyła do osoby pod sobą na liście. - tym sposobem osoba pod nami dostaje prezent "wymiankowy".

7.
Zabawa ma formę łańcuszkową - czyli osoba A wysyła paczke dla osoby B, B do C itd... a osoba Z do osoby A, gdy kazdy otrzyma swoją paczkę, wykonuje z niej prace zgodną z "wytycznymi" i przesyła tą samą metodą - do osoby pod sobą, czyli A - B, B - C, C - ... itd.

8.
PACZKI Z MATERIAŁAMI WYSYŁAMY DO 7.10.2008 (myslę, że do tego czasu każda zdązy przygotować taką paczuszkę)

9. Zgłoszenia do zabawy odbywaja sie w tym wątku. Po utworzeniu listy, pierwsza osoba prześle paczkę.
PROSZĘ WPISYWAĆ SIĘ "ZGŁASZAM SIĘ" DUŻYMI CZERWONYMI LITERAMI!!
Tak by nie było wątpliwości kto chce się bawić a kto tylko pyta!

10.
Adresami wymienimy się na PW.

11. Galeria prac ukarze się w oddzielnym wątku - o ile bedzie co pokazywac . oraz w wątkach poszczególnych osób - gdyż napewno będą chciały sie pochwalić W galerii powinno znaleść się: zawartość paczki, zadanie do wykonania, przez kogo zlecone, dla kogo wykonane i gotowa praca.

Zabawa ma na celu mobilizację do tworzenia z "byle czego" czyli z nienzanych nam do chwili otwarcia materiałów. Rozwijanie swoich zdolnosci i zainteresowań, porzeszanie własnych horyzontów - szczególnie kolorystycznych , tworzenie nowymi technikami.

Jeśli zawartość paczki nam ni jak nie pasuje to trudno trzeba sie wysilic, uruchomic wyobraźnie i zacząc działać - nie ma mozliwosci zwrodtu paczki lub przesłania jej kolejnej osobie, ani też dołozenia swoich elementów.
Proszę być konsekwentnym - jesli sie zdecydowało na zabawe to trza sie bawić - to ma być wesoła i pełna wrażeń zabawa a nie konkuręcja kto zrobi lepsze!

Czas realizacji pracy - do końca października tj. do 31.10.2008

Wysyłka listem lub paczką poleconą priorytetem - dojdzie w miare szybko.

ZAPRASZAM DO ZABAWY!!

jeśli sa jakies uwagi - proszę pisać.
Czekam także na zgłoszenia!

Czy jest ktoś chętny na pierwszy ogień??

Edytowane przez Feme21
Czas edycji: 2008-09-26 o 11:51
Feme21 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując