2008-09-25, 16:08
|
#10
|
|
Wtajemniczenie
Zarejestrowany: 2008-04
Lokalizacja: Trójmiasto
Wiadomości: 2 216
|
Dot.: Kuchnia Studencka :)
kluseczki z przecierem pomidorowym:
makaron wstążki, muszelki, bądź spiralki (koło 2 zł)
koncentrat pomidorowy (koło 2 zl)
5 ząbków czosnku
troche soli, pieprzu, łyżka oleju i łyżka masła/margaryny
Gotujemy kluski (dobrze je solimy!) w drugim garnku dajemy łyzke masla/margaryny zalewamy garnek (maly!) olejem, tak aby wypelnil spod tylko! do tego dodajemy soli i pieprzu ( tak po pol malej lyzeczki mniej wiecej) i dodajemy pokrojony w kosteczki male czosnek. trzeba pilnowac by sie nei przypalil tylko puscil sok...do tego dodajemy sloiczek przecieru pomidorowego i dodajemy odrobine wody by ten sosik nie byl zbyt gesty. Probujemy czy jest wszytsko dobrze doprawione i ewentualnie dodajemy troche soli lub piperzu....Gotowe kluseczki odlewamy i dokladnie pluczemy pod woda....
pozniej kluski i sos laczymy arzem w garnku, dokladnie mieszamy i podgrzewamy....PYCHA!!! Znajomi zajadaja sie tym, az sie uszy trzesa
|
|
|