Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Kolczyk w nosie- wątek zbiorczy- przekłuwanie, wrażenia, problemy
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2008-09-25, 15:17   #1204
snide
Zadomowienie

GG do snide
Dot.: Kolczyk w nosie- wątek zbiorczy- przekłuwanie, wrażenia, problemy

Cytat:
Napisane przez juiju Pokaż wiadomość
Kurcze, ja wszystkie 13 kolczyków w uszach, jeden w pępku i jeden w języku przekłuwałam sama..

Cytat:
przekłucie to nic<mdleję na widok igły w szpitalu a to taka kuracja przeciw, hehe ale spodobało mi się i brnę w to nadal>
yhy... radzę się przebadać
Cytat:
na uchu przez basen pojawiła się narośl na chrząstce taka paskudna po roku od przebicia, czyli jakieś 3 lata temu, kolega kazał mi to wygnieść, ponieważ miał to samo i tak się tego pozbył...yhm..mi nie pomogło
nie ma to jak kąpiel w basenie z niezagojonym uchem
Cytat:
...gdyby ktoś wiedział co i jak z tym zrobić, bo wizyta u dermatologa narazie odpada...<strach co mi powie>
szkoda, że wsześniej nie pomyślałaś, o tym by się nieco zatroszczyć o odpowiednią pielęgnacje przekłucia. jeśli wdała sie infekcja o trzeba ją leczyć. możesz trybiotykiem o ile jeszcze go gdzieś znajdziesz.
Cytat:
...z językiem jest taki problem, iż należy go w miarę regularnie odkażać, zwłaszcza jeżeli tak jak ja pali się, bo po pewnym czasie język zaczyna boleć i puchnąć....
jeśli nie jesteś uzależniona to nalezy się wstrzymac od palenia. poza tym jaranie wydłuża proces gojenia.
Cytat:
niom, ale mniejsza z tym, jeżeli o przebijanie chodzi to chciałam zapytać, czy wie ktoś coś na temat kolczyków do pępka przebijanych w ten sposób?????>> http://www.wildcat.pl/sklep/pics/bm2.jpg w jaki sposób się to goi, czy przebija się to na raz czy pojedyńczo <mam już jedną klasyczną dziurkę w pępku>...niom, tak, że jeżeli ktoś byłby w stanie pomóc)
nikt, na tym forum, nie udzieli Ci info 'jak kłuć się samemu' bo nikt nie będzie brał za Ciebie odpowiedzialności. chcesz się zarazić jakimś świństwem, proszę bardzo... ale ja Ci w tym niestety nie pomogę.