Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Wasza proza :krótkie opowiadania ,bajki, eseje , listy...
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2008-09-29, 00:03   #12
malinka_86
Zakorzenienie

GG do malinka_86
Dot.: Wasza proza :krótkie opowiadania ,bajki, eseje , listy...

Aguś cudowne miejsce, melancholijne i smutne, ale piękne

dodaję coś - cholibka będę was teraz męczyć

Idealna- włosy

- Cholerne pieprzone wredne kłaki- znowu toczyłam walkę z swoimi włosami. Ja je w prawo, one w lewo, ja w dół one w górę i tak w koło Macieju jakby całkowicie nie były moimi włosami. Zawsze marzyłam o prostych rudych włosach, a przypadły mi kręcone kłaczydła w jakimś bliżej nieokreślonym brązowym kolorze. -Eh... dość koniec! - rzuciłam płynem do prostowania włosów w nic nie winną kopkę z ręcznikami. Moje zdesperowanie sięgnęło zenitu. - Przecież dzisiaj miałyście się nie buntować, miałyście być proste i piękne... Przecież dzisiaj jest tak ważny dzień, a tu co? - bez ładu i składu przemawiałam do swoich włosów, modląc się w duszy, że żaden z sąsiadów mnie nie widzi
- Ciebie słuchać nie będą, mają się słuchać się takiego kogoś jak Ty? Zero autorytetu - melodyjny głos odezwał się w łazience
- Jeszcze Ciebie tu trzeba - westchnęłam spoglądając na brzeg wanny. - Co skończyła się kawa bezkofeinowa i mleko beztłuszczowe, że nawiedzasz mnie? Zabrakło Ci czegoś w tym Twoim świecie? Przecież on jest samowystarczalny i taki taki bezproblemowy? Czego chcesz? - chciałam, żeby moja riposta brzmiała agresywnie i zaczepnie, a wyszło jak wyszło.
- Co się tak frygasz? Pryszcz Ci jeszcze wyskoczy albo ząb rozboli. - powiedziała z uśmiechem na ustach zakładając nogę na nogę. Miała czerwone buty na wysokiej szpilce, czarne jeansy z wysokim stanem, czerwoną bluzkę. Czarny makijaż i czerwona szminka nadawały jej twarzy jeszcze większej urody i seksapilu. Jak zawsze Idealna można by rzec.
- Zamknij się! Chcę wyprostować te cholerne włosy, zrobić makijaż i wyjść z domu. - krzyknęłam na Nią. Cholerna wredna baba, gdyby nie ten wieczór, nie ten pieprzony czajnik - przypomniałam sobie ten dzień, kiedy spotkałam Idealną, kiedy zobaczyłam w lustrze ten wredny dominujący uśmiech...
- Precz!- syknęłam sama do siebie, rzucając skry nienawiści na Idealną siedzącą na brzegu wanny...
- Co się drzesz? Znowu gadasz sama do siebie? - usłyszałam za łazienkowych drzwi moją kochaną współlokatorkę - Ciebie już totalnie pogięło!
- Wredna małpa - pomyślałam, odwróciłam się by spojrzeć na wannę, ale Idealnej coś jej powiedzieć ale jej nie było, zniknęła.
Wzięłam do ręki prostownicę, włączyłam największą temperaturę, spryskałam włosy sprayem prostującym i czekałam na kolejną walkę... tym razem nie z włosami, bo one poddały się temperaturze. Czekałam na kolejną walkę z rzeczywistością i Idealną...Z uśmiechem wyszłam z łazienki myśląc sobie - Byle tylko nie padało...

©2008 Agnieszka Baczewska

Zgodnie z ustawą z dnia 4 lutego 1994 r. o prawie autorskim i prawach pokrewnych (Dz.U. 1994 nr 24 poz. 83) utwory literackie sygnowane moim nazwiskiem umieszczone w tym poście stanowią moją własność i są chronione prawami autorskimi.
Zgodnie z regulaminem forum dostępnym tutaj https://wizaz.pl/forum/announcement.php?f=17&a=1 3 pkt. "8.1. Kopiowanie oraz rozpowszechnianie zdjęć i innych utworów stanowiących własność użytkowniczki Wizaż.pl bez jej pisemnej zgody jest zakazane i stanowi przestępstwo. Osoby łamiące ten zakaz będą bezzwłocznie banowane. W uzasadnionych przypadkach będziemy informować prokuraturę o popełnieniu przestępstwa."

Dziś wygram wszystko albo nic. Ostatnią szansę dał mi los -
Metro "Chcę być kopciuszkiem"

Edytowane przez malinka_86
Czas edycji: 2008-12-14 o 22:54
malinka_86 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując