Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Pielęgnacja skóry wokół oczu - ZBIORCZY
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2008-09-29, 12:15   #306
hihi
Zakorzenienie

Dot.: Pielęgnacja skóry w okolicach oczu-ZBIORCZY

Cytat:
Napisane przez loss_lauri Pokaż wiadomość
to maść z hydrokortyzonem, prawda? to jeden ze słabszych sterydów ale ja bym nie ryzykowała. ściągnięcie czy wysuszenie to pestka przy takij skutkach ubocznych jak rozstępy skórne. kiedyś kiedyś na lekkie podrażnienie dostałam maść do oczu (ale do smarowania skóry)Oxycort A - też z hydrokortyzonem, ale w mniejszej ilości, nie tak szkodliwą jak inne, zap. więc może o nią? sama nie wiem co napisać, bo nie wiem czy w twoim przypadku protopic, który jest alternatywą dla sterydów, nie byłby za mocny. niestety dermatolodzy czasami zapominają, jak szkodliwie mogą działać na skórę, zwłaszcza twarzy, długotrwale stosowane maści z kotrykosteroidami - ja musiałam swoją lekarkę poprosić, by przepisała mi coś innego - może ty też zapytaj? bo - o ile mi wiadomo - innych opcji nie ma: albo sterydy, albo immunosupresanty typu protopic/elidel.
wiem co czujesz bo sama się teraz męczę z atopią na powiekach, najprawdopodobniej wywołaną jakimś jedzeniem tylko że nie wiem jakim
Zaraz lecę do lekarza i będę dyskutowała, bo wole suchą skórę łuszczącą niz tą cieniutką jak bibuła przezrozczystą skórę, któa wygląda jak błona
Ostatnio przeszłam na dietę eliminacyjną (ja stara alergiczka, wszsytko przerabiałam) i jedzenie mnie nie uczula, a przynajmniej nic na to nie wskazuje...

Najważniejsze teraz, żeby mi ta opuchlizna zeszła i to swedzenie ustało, bo nie moge funkcjonować
Dziękuję Ci pięknie za rady