2008-09-29, 12:15
|
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pielęgnacja skóry w okolicach oczu-ZBIORCZY
Cytat:
Napisane przez loss_lauri
to maść z hydrokortyzonem, prawda? to jeden ze słabszych sterydów ale ja bym nie ryzykowała.  ściągnięcie czy wysuszenie to pestka przy takij skutkach ubocznych jak rozstępy skórne  . kiedyś kiedyś na lekkie podrażnienie dostałam maść do oczu (ale do smarowania skóry)Oxycort A - też z hydrokortyzonem, ale w mniejszej ilości, nie tak szkodliwą jak inne, zap. więc może o nią? sama nie wiem co napisać, bo nie wiem czy w twoim przypadku protopic, który jest alternatywą dla sterydów, nie byłby za mocny  . niestety dermatolodzy czasami zapominają, jak szkodliwie mogą działać na skórę, zwłaszcza twarzy, długotrwale stosowane maści z kotrykosteroidami - ja musiałam swoją lekarkę poprosić, by przepisała mi coś innego - może ty też zapytaj? bo - o ile mi wiadomo - innych opcji nie ma: albo sterydy, albo immunosupresanty typu protopic/elidel  .
wiem co czujesz bo sama się teraz męczę z atopią na powiekach, najprawdopodobniej wywołaną jakimś jedzeniem tylko że nie wiem jakim 
|
Zaraz lecę do lekarza i będę dyskutowała, bo wole suchą skórę łuszczącą niz tą cieniutką jak bibuła przezrozczystą skórę, któa wygląda jak błona 
Ostatnio przeszłam na dietę eliminacyjną (ja stara alergiczka, wszsytko przerabiałam) i jedzenie mnie nie uczula, a przynajmniej nic na to nie wskazuje...
Najważniejsze teraz, żeby mi ta opuchlizna zeszła i to swedzenie ustało, bo nie moge funkcjonować 
Dziękuję Ci pięknie za rady
|