Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Powspominajmy....
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2005-11-08, 13:25   #23
Doni79
Raczkowanie

Dot.: Powspominajmy....

No to ja tez sie hmmm...pochwale moja wpadka. Mieszkam w Holandii 4 lata, w tej chwili znam juz dobrze ten jezyk, ale na poczatku...O pozal sie Boze (zaczynalam tu nauke od zera, bo znalam tylko angielski) A wiec mi przydazylo sie cos takiego:
Siedzlismy sobie w gronie rodzinnym mojego wtedy jeszcze chlopaka (teraz juz mojego meza): on, jego rodzice, 2 braci z dziewczynami, siostra z chlopakiem, ciotka z mezem i babcia. Byl to wlasciwie poczatek naszej znajomosci (tzn. nie tyle zanjomosci, bo poznalismy sie w usa, ale poczatek naszego bycia razem w NL) Peter, jeden z braci zajety byl przyklejaniem znaczkow na koperty z zaproszeniami na urodziny babci, gdy wszystko bylo gotowe chcialam sie zapytac czy juz skonczyl, wiec powaznym glosem sie zapytalam: "Ben je al klaar gekomen" Wszyscy sie spojrzeli na mnie i w smiech, ale to taki straszny smiech ich ogranal, a ja zdebialam! W ogole nie wiedzialm o co chodzi, dopiero moja tesciowa mi powiedziala, ze "Ben je al klaar gekomen" w wolnym tlumaczeniu znaczy "Czy miales juz...(uwaga)...ORGAZM" !!!!!!! (ja powinnam sie zapytac "Ben je al klaar?" ) Boshe, mowie wam, chyba nigdy w zyciu nie bylam taka czerwona Gdybym to sie zdarzylo w rodzinie, ktora dobrze znam, nie byloby problemu, ale ja tych ludzi prawie co dopiero poznalam... BYlo wesolo , do dzis to wspominaja i ciagle rozsmiesza ich to do lez
Doni79 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując