Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - zanim siegniesz po mieso...
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2008-09-29, 20:08   #86
lisa009
Zakorzenienie

Dot.: zanim siegniesz po mieso...

Cytat:
Napisane przez Wyrak Pokaż wiadomość
Dlaczego w bestialski akurat ?

Wiesz, zebym go mogl zjesc, to ten kurczak musi byc zabity.
No właśnie, zebyś go mógł zjeść! A człowieka byś zjadł? Nie? A co gorszy od zwierzęcia? Dlaczego w bestialski? Poczytaj trochę w internecie w gazetach, pooglądaj filmiki... To się dowiesz.

Cytat:
Tak samo, zeby uzyskac dany lek, musi byc on na takim czy innym zwierzatku przetestowany. Nikt przeciez nie robi tego z radosci zabijania kurczakow, malpek itd.
Ratować życie ludzkie po to żeby zginęły miliony zwierząt? Jakoś nie teges...

Cytat:
Alez nikt normalny ich nie zabija ja jakas wizje winy czy nie, tylko dlatego, ze sa wazna czescia diety oraz sa przydatne w inny sposob.
Ale przyczyniamy się do ich zabijania. Na prawdę pokarm mięsny można o wiele lepiej zastąpić. Jest tyle wegetarian. Dlaczego są zdrowsi od innych ludzi? Bo nie jedzą mięsa. Przydatne w inny sposób? Jak? Skóra? Sztuczna nie wystarcza? Jest bardziej wytrzymała i tańsza. Futro? Są sztuczne.

Cytat:
Bedziemy albo i nie. A Ty co robisz, zebysmy nie mieli?
Staram się nie brać ze sklepu foliówek, gaszę światło, zakręcam wodę, gdy myję zęby, wyłączam ładowarkę z prądu, nie jem mięsa...

Cytat:
Jakim cudem spozywanie pozywienia, ktore ciezej zdobyc niz roslinne jest pojsciem na latwizne?
Chodzi o przygotowanie posiłków. Mięso najłatwiej przyrządzić. A wegetariańskich potraw ani tych ciekawszych nie!

Cytat:
Czlowiek spozywal i spozywa mieso dlatego, ze to swietne zrodlo bialka, witamin z grupy B, tluszczy i wielu innych skladnikow niezbednych w diecie ludzkiej.
Jesteś pewien, że niezbędnych? Masz jakieś dowody? Chyba naukowcy lepiej wiedzą

Cytat:
Napisane przez rzyrafka Pokaż wiadomość
To chyba normalne, że nie jada się żywych zwierząt? Sałaty też nie jesz nachylając się nad grządką
skąd wiesz co dla kurczaka najcenniejsze? I czy myślisz że on się nad tym zastanawia?
dlaczego bestialski? taka np. babcia co robi sobie rosół z własnegi inwentarza myślisz ze ma w głowie torturowanie kury przed ucięciem jej łba?
a roslinki są czemus winne? powiem nawet, ze bardziej potrzebne bo to one wytwarzaja tlen do życia a nie zwierzęta
Yyy. Czy ja mówię, że je się żywe? Myślę, że kurczak się zastanawia. Też ma mózg [w przeciwieństwie do niektórych ludzi], odczuwa, boł, cierpienie, strach. Też nie chce iść na talerz.
A roślinki można wyhodować tam, gdzie teraz się hoduje zwierzęta. Jest wystarczająco dużo niejadalnych roślinek, które wytwarzają tlen, np. lasy [które człowiek oczywiście wycina ], akurat to, że zjem soję nie zabierze mi tlenu.

Cytat:
nie każdy
I co miałby poczuć?
Dlaczego nie każdy? Bo ludzie się, za przeproszeniem obżerają mięsem i im tak wygodnie. Fuuj.
Co miałby poczuć? Jaką satysfakcję daje wegetarianizm!

Cytat:
a co to ma do jedzenia mięsa?
Yyy. przeczytaj pierwszy post to się dowiesz.

Cytat:
Kto?
Ludzie!

Cytat:
Co za bzdura
po pierwsze gdyby człowiek miał byc od zawsze roślinożerny to nie jadłby najpierw mięsa
2. twierdzisz, że najpierw na świecie były zwierzęta a w toku ewolucji później pojawiły się rośliny?
3. twierdzisz, że zabicie zwierzęcia i przyrządzenie do jets prostsze od pozbierania i ugotowania przykładowo fasoli?
4. a co to sa wg ciebie "inne rzeczy do jedzenia"? przecież wszystko pochodzi albo z roślin albo ze zwierząt?
5. Jesli chodzi o zęby- po to człoawiek przyswoił sobie nóż i widelec żeby sobie pomóc. A tak na marginesie- miałas problemy z pogryzieniem mięsa kiedyś? Człowiek ma zęby i do żucia i do siekania i nawet kły
ad.1. Jadł, ponieważ nie miał koło siebie tyle roślin jadalnych, to tak wg. mnie. A polował może dlatego, że bał się zwierzyny?
ad.2. Nie. Źle to zrozumiałaś.
ad.3. Nie, nie twierdzę tak.
ad.4. Czy ja powiedziałam, że nie jem roślin?
ad.5. Tak czasem miałam problemy. Np. z przeżuciem wołowiny chyba.

Cytat:
Jak widać sama nie za bardzo jesteś zorientowana, przeczytanie kilku propagandowych stron www nie wystarczy
Achaaa. To wizaż jest propagandowy?

Cytat:
ja też jestem wstrząśnięta- mięso z białka roślinnego?!
Chodzi o to, że aby wyhodować 1 kg mieśa [ kawałek zwierzęcia] to do tego, by to mieso się wyprodukowalo trzeba zużyć duuużo roślin.