Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - czy bedę jeszcze chuda, chociaż tyję z powietrza?
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2008-09-29, 21:11   #10
emi123kalka123czarna
Raczkowanie

Dot.: czy bedę jeszcze chuda, chociaż tyję z powietrza?

Cytat:
Napisane przez abelarda Pokaż wiadomość
strasznie się bałam kompulsów. bo anoreksja często przechodzi w bulimię a to straszna choroba. Pomogło mi to, że nie mam kasy na kupowanie jedzenia w dużych ilościach...
i bardzo dobrze, że nie możesz zwracać! wiesz do czego to prowadzi...
No właśnie.. sama nie wiem czy to bulimia czy nie. Myśle, że nie (a moze chce poprostu tak myśleć...). W każdym badż razie, "zakazany owoc najbardziej smakuje" i to czego sobie najbardziej wyrzekałam to teraz pochłaniam w ogromnych ilościach.

Cytat:
Napisane przez abelarda Pokaż wiadomość
metodę montigniaca znam... może spróbuję, ale byłoby to trudne z logistycznych względów, że tak się wyrażę. Mam mnóstwo zajęć, ciągle jeżdżę po mieście i trudno by było brać ze sobą jedzenie. a kupić coś trudno. Do tej pory ratowałam się jabłkiem, jogurtem czy batonikiem (heh nawet jak zjadałam liona to się mieściłam w 700 kcal ;p) albo kawą.... no i 2 - pieniądze. to droga metoda a ja biedna studentka...
ehh ciężko...
a Ty stosujesz MM??

Na MM jestem dopiero od tygodnia (oprócz weekendu, bo wtedy z nudów ciągle podjadałam i... wiadomo jak się skończyło). Ale tak, jak się stosuje do zaleceń i regorystycznie ich przestrzegam, to nie czuje głodu, samopoczucie mam dość dobre i co najważniejsze nie musze skrupulatnie wypisywać kalorii.

Myśle, ze mogłabyś chociaz spróbować, a jeśli nie bedzie Tobie pasowała i nic sie nie zmieni to zawsze można to przerwać i zastanowić się nad innym rozwiązaniem .

Napewno coś wspolnymi siłami zaradzimy

PS. w dodatku mam teraz podobny problem z jedzeniem, bo zaczynam studia (pierwszak ) i czasem zajecia mam od 7 do 18 . I jak tu "normalnie" jeść? Na szczescie czy nieszczescie nie mieszkam w akademiku, wiec czekają na mnie obiadki mamusi w domu ;p. A tam czyha więcej pokus, wiec to nic nie da, że nie bede kupowała na mieście bo robią to za mnie rodzice ....
emi123kalka123czarna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując