2008-10-01, 15:49
|
|
Raczkowanie
|
Dot.: Ślub z z facetem, który przeżył pierwszy raz z Tobą
Cytat:
Napisane przez DariaKom
Nie uważam, że jest niepoważne. A niepewne jest tak samo jak ślub facetem, który miał wiele kobiet. Stopień ryzyka jest dla mnie taki sam. Jak ma zdradzić to zdradzi bez względu na wszystko. Ten co był prawiczkiem może zdradzić z ciekawości a ten co nie był może zdradzić bo mu się seks z żoną znudził, a wie, że może być lepiej. Nie ma reguły.
Wg. tego co piszesz, kobieta, która ma plany wobec prawiczka powinna go wystawić innym kobietom, żeby popróbował z różnymi, żeby zmniejszyć ryzyko zdrady. No powiedz sama czy to jest mądre?
|
wiesz, może dlatego założyłam ten wątek, bo straciłam dziewictwo z obecnym TŻ, który miał przede mną kobiety. we mnie obudziła się ciekawość i dostałam zieloną kartkę, żeby spróbować jak to będzie z innym facetem. przekonałam się, jest w porządku, powiedziałam TŻetowi że się odbyło, że czuję się lepiej, że miałam dwóch partnerów i mam większe doświadczenie. on przytulił mnie, powiedział że mnie kocha itd. od tego momentu minął prawie rok i nadal z TŻetem jesteśmy razem, a mnie już nie gnębi ta ciekawość
jestem pewna, że nikt nigdy z moich znajomych nie zaakceptowałby takiego toku rozumowania i tego, co wspólnie z TŻetem ustaliliśmy, ale powtarzam - był to jeden raz. wolałam podzielić się obawami z TŻetem, o tym, że być może za 2,3 albo 10 lat odezwie się we mnie ciekawość jak to jest z innym facetem, niż zdradzić go na boku, nie mówiąc mu nic za te x lat.
co do facetów - wiesz, kobiety są bardziej złożone, bardziej rozemocjonowane - nie chcą się dzielić swoim facetem nawet (być może) dla dobra sprawy. nie mówię tutaj o notorycznym seksie z różnymi kobietami jak leci, czyli o takim wolnym związku, ale o jednej zielonej kartce.nie mówię że jest taka reguła. wydaje mi się jednak, że facet-prawiczek ma większą "chuć" i większe predyspozycje do zdrady niż ten, co miał kobiety i czuje się w związku szczęśliwy. bo ten warunek musi być spełniony - musi być w związku szczęśliwy.
|
|
|