Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Trudna ciąża - zamiast radości ogromne smutki...
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2008-10-03, 14:00   #265
morelka78
Raczkowanie

Dot.: Trudna ciąża - zamiast radości ogromne smutki...

Nabuko powiem szczerze, że pierwszy raz słyszę o zerwanym rdzeniu przy rozszczepie, że uszkodzony jest zawsze w wiekszym lub mniejszym stopniu to fakt ale, że zerwany...naprawdę nie wiem???? co do pęcherza są cztery typy pęcherza neurogennego i mimo tego, że moja córka ma dwa latka do tej pory się w nich nie łapię, na chłopski rozum chodzi o to, ze dzieciaki mają problemy z opróżnianiem pęcherza, mocz zalega z tego biorą się zakażania, czasami cofa się do nerek zazwyczaj konieczne jest regularne cewnikowanie dziecka ( nie bój się to wcale nie jest trudne i mam nadzieję, że u Was nie będzie takiej konieczności) Pierwszym badaniem stwierdzającym chory pęcherz jest cystografia i pomiar zalegania (przepływ cewkowy), następnie urodynamika. Wiem, że wydaje się że jest tego strasznie dużo ale tylko napoczątku, jesteś silna, dasz sobie radę. W razie wątpliwości pytaj (ale dopiero w poniedziałek, w domu nie mam internetu) Pozdrowionka...całuski dla Karolinki
morelka78 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując