Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Co wpisać w CV?
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2005-11-10, 06:46   #2
gosiaisog
Raczkowanie

Wyślij wiadomość przez ICQ do gosiaisog GG do gosiaisog
Dot.: Co wpisać w CV?

Nie wiem czy ci to pomoze czy nie ale ja pare miesiecy temu przeszlam swoista szkole pisania cv Zaczelam czytac duzo jak pisac cv i powiem ci ze zaczyna panowac nowa tendencja w pisaniu cv. Bardzo sie zdziwilam ze takie cv tez moze byc. Chodzi mi mianowicie o cv profilowane. Ono jeszcze co prawda nie jest zbyt popularne w Polsce ale chodzi tez o to zeby pracodawca wylapal to jedno z wielu takich samych

Zaczynasz oczywiscie od gory imie nazwisko adres , ogolnie kontakt do ciebie(i nic wiecej)
Potem piszesz tzw profil personalny . Np. Zdecydowana, energiczna otwarta osoba czukajaca zajecia w branzy.... Tutaj pisze sie 2-3 zdania
Mozesz tez dodac profil zawodowy czy tzw profil umietenosciowy gdzie wyszczegolniasz swoje najlepsze cechy
i tak np piszesz
Komunikacja: W mojej poprzedniej pracy latwosc nawiazywania kontaktow zaowocowala pozyskaniem nowych klientow dla firmy
Rozwiazywanie problemow: Cecha ta w wielu sytuacjach krytycznych dla firmy pozwolila mi na szybkie i zdecydowane dzialania, ktore rozwiazywaly problemy.
Zazwyczaj pisze sie do 5-6 cech charakteru
Pozniej piszesz o swoich umiejetnosciach. tzw profil techniczny Wypunktowujac je z okresleniem stopnia zaawansowania i np jak dawno z tego korzystalas. Warto tu wypisac duzo umiejetnosci nawet takich ktorych dawno nie robilas
umiejetnosc\stopien zaawansowania\ praktyka/czas praktyki
1. obsluga worda\ zaawansowany \ obecnie uzywany/od 4 lat

Pozniej piszesz doswiadczenie zawodowe, edukacja, inne umiejetnosci, zainteresowania.
Dobrze dodac referencje poprzedniego pracodawcy jesli sie posiada. Jesli nie sprobuj moze dostaniesz W Polsce jest to jeszcze malo praktykowane ale czasem ulatwia zycie

Powiem szczerze ze cieszko sie pisze takie cv bo trzeba na prawde wejrzec wglab siebie i zdecydowanie okreslic jaka jest sie osoba, niemniej jednak po napisaniu czlowiek ma wrazenie ze oddaje potencjalnemu pracodawcy na prawde niezle cv w ktorym widac z kim ma sie do czynienia

Jak cos to zapraszam na prv
gosiaisog jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując