2008-10-07, 10:04
|
|
Zadomowienie
|
Dot.: staż a rozpoczęcie studiów dziennych?
Cytat:
Napisane przez kasia510
Witam i z góry przepraszam że zakładam kolejny wątek dotyczący stażu ale nie mogę znaleźć opowiedzi na nurtujące mnie pytanie.
Otóz w tym doku szkolnym matura a później myślę nad rozpoczęciem studiow dziennych i tu zaczyna się problem. Mianowicie w okresie wakacji (mniej więcej od połowy maja do połowy września) bardzo bym chciała iśc na staż ale wiem że studenci studiów dziennych nie mają statusu bezrobotnego a taki jest konieczny. I tu pojawia się moje pytanie czy w okresie tych wakacji mogę iść na staż? Pytam, ponieważ słyszałam że po skończeniu szkoły średniej a przed rozpoczęciem studiów w czasie trwania wakacji mogę iśc na ten staż jednak pod warunkiem że wyrejestruję się z UP w momencie kiedy rozpocznę studia ale nie wiem czy to prawda i dlatego zwracam się do was z tym pytaniem ponieważ jest to dla mnie bardzo ważne. Z góry dziękuję i przepraszam jeśli coś pomieszałam.
|
Po maturze, PRZED rozpoczeciem studiow dziennych mozesz isc na staz na okres 3 mcy (tyle minimum trwa umowa o staz), poza tym tak czy tak przy po rozpoczeciu studiow dziennych BEZ ZADNYCH KONSEKWENCJI przerywasz staz i wyrejestrowujesz sie z UP, bo status os. bezrobotej ci juz nie przysluguje.
Pozdrawiam

01.05.2010r
28.04.2011 Natalka
|
|
|