Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - zmiana dokumentow a mieszkanie za granica
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2008-10-09, 09:53   #3
Nika1980
Zakorzenienie

Dot.: zmiana dokumentow a mieszkanie za granica

Cytat:
Napisane przez DORIS0208 Pokaż wiadomość
Witaj angel1980
My tez tego samego dnia bralismy slub ale po nim jeszcze troche bylismy w Polsce(honeymoon) wiec zdazylam sama sobie odebrac akty malzenstwa i zlozyc podanie o dowod,ktory ktos mi odbierze.Zalatwilam to po wielkiej znajomosci bo normalnie moj slub jeszcze sie nie uprawomocnil i nie mozna wyslac o zmiane dowodu ale..pokombinowalismy i bede miec zmieniony.Odebrac tez trzeba samemu ale moja kumpela tym sie zajmuje wiec-moze ktos inny
Tutaj na miejscu mozna zmienic paszport lub poczekac do przyszlego roku.Niby czas na to jest jakis okreslony(chyba pol roku)ale rzadko kto sie tego trzyma i wymienia czasem po 2latach.
Poprostu wymienisz wtedy jak bedziesz w Polsce.A na razie bedziesz musiala zostac przy panienskim nazwisku.
Cześć Dziewczyny,
Ja brałam ślub 13 września i zrobiłam dokładnie tak jak Doris, odebrałam akty ślubu i złożyłam podanie o dowód, który odbierze mi ktoś inny - i podobnie jak w przypadku Doris, wszystko możliwe tylko dlatego, że w urzędzie pracuje ktoś znajomy... a paszport wyrobię przez ambasadę polską kiedy dostanę dowód osobisty.
pozdrawiam!

Okruszek rosnie tp: 28 marzec 2012

http://lbdf.lilypie.com/fVxPp2.png
Nika1980 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując