Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Mamusie marcowo-kwietniowe 2009
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2008-10-09, 19:40   #3480
Judy_21
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie marcowo-kwietniowe 2009

Cytat:
Napisane przez Anvi Pokaż wiadomość
A ja kurcze koszmarnie chora jestem.... dzis jeszcze do pracy muszę ale jutro zostanę w domu...nie mam już siły - kocyk, herbatka, czosnek (fuj!!) i może jakoś przejdzie...

Miłego dnia!
Kuruj się kochana, kuruj się... może weź rutinoskorbin, herbatka z miodzikiem, gdześ czytałam że herbatka z lipy działa przeciwgorączkowo, łagodzi katar i bóle głowy, a oprócz tego mleko, miód i czosnek i powinno być lepiej Trzymaj się
Cytat:
Napisane przez zanka205 Pokaż wiadomość
wiecie, chyba najwięcej z Was to ja tutaj przytyłam, ostatnio było plus 5,5 kilo a teraz to pewnie doszło jeszcze 5 czyli w sumie jakieś 8-9 kilo do przodu mam czy to nie jest niezdrowo aż tyle przytyć?
Zanka nie przejmuj się ja niedługo Cię dogonie
Cytat:
Napisane przez memi Pokaż wiadomość
ja dzis zrobie zupe kalafiorowo-brokulowa... zna ktos fajny przepis z brokulami?
Ja miałam napisac o sałatce z brokułów ale wyprzedziła mnie raspberry

Cytat:
Napisane przez raspberry69 Pokaż wiadomość

Ja robie taka salatke na zimno:

Brokol gotuje na parze juz taki w rozycznach(na pol twardo-zreszta jak kto lubi).
Dodaje ugotowane pokrojone w kostke jajko na twardo(lub dwa) i ogorka zielonego pokrojonego w kostke. Do tego majonez z jogurtem (pol na pol) i przyprawiam do smaku. A i jeszcze daje zabek czosnku
Tyle, że ja robie z surowego brokuła, czasami tylko lekko sparzam i dodaję jeszcze czerwonej fasolki i kilka ząbków czosnku i czasami kukurydzę
Cytat:
Napisane przez jastinada Pokaż wiadomość
dziewczynki trzymajcie kciuki,jadę do lekarza o 16tej,dostałam znów plamień i jakis małych skurczy.Obawiam się,że skończy się to szpitalem,albo co najgorsze....nawet nie chcę myśleć.Strasznie się boję trzymajcie kciuki za moje malenstwo
Trzymamy kciuki, oczywiście
A Raspberry miałam napisać, że Twoje maleństwo w awatarze wygląda jak (nie obraź się) jak taki wiejski chłopczyk śpiący na sianku z głową podpartą ramionami i z trawką w ustach tak strasznie sielsko
A co do posiłków to ja jadam trzy , niestety nie mam możliwości jedzenia co 3-4 godziny.... jem rano sniadanko (około 7) później lunch (ok 13) i wieczorna obiado-kolacja (ok 19) czasami wieczorem jeszcze wcisnę jakiś owoc, bo po zwiększonej dawce żelaza zaczynam mieć problemy....
I mam jeszcze małe pytanko, dalej macie problemy ze skórą? Jak tam wasze buźki i plecki i dekoldy? Bo ja nadal jestem wysypana, po prostu moja twarz "kwitnie" nie mówiąc o plecach... staram się nie drapać ale to nadal wychodzi.... i strasznie mi włosy zaczęły wypadać.... Nie wiem....
I w poniedziałek znów do hematologa, może w końcu cos powiedzą
A najśmiejszniejsze jest to, że dzisiaj nałożyłam pierwszy raz spodnie ciążowe z wysokim pasem, obe bo nie cisną w pasie, ale dziewczyny w racy się smiały, że pożyczą mi szeki bo cały czas je podciągam, mam za mały brzuch jeszcze...

WDF

93...83...73...70...65...63

-28 kg

Judy_21 jest offline Zgłoś do moderatora