Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Filtry ochronne - ZBIORCZY
Podgląd pojedynczej wiadomości

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2005-11-11, 11:10   #342
Pitipel
Zadomowienie

Dot.: filtry do twarzy :)

Cytat:
Napisane przez hanny007
witam wszystkie wizazanki
wiem ze temat filtrow do twarzy przewijal sie juz kilkakrotnie ale korzystajac z wyszukiwarki nie znalazlam odpowiedzi na nurtujacy mnie problem.
prawde powiedziawszy wszystko mi sie pomieszalo.
przyznam ze grzeszylam i chodzialam do solarium dzieki czemu dorobilam sie pewno masy zmarszczek buuuu ale powzielam poprawe i postanowilam zainwestowac w krem z filtrem.
szczegolnie zalezy mi na ochronie przed UVA bo pracauje duzo przy komputerze a on podobno emituje promieniowanie i przebywam w pomieszczeniach z jarzeniowkami morderstwo dla skory
w aptece pani mi polecila iwotin z UVA i UVB 20 , albo erisu SPF30+ , UVA PF 8,7 (moze ktoras z was umie to rozszyfrowac??)
ale buszowalam na forum i okazalo sie ze sa to filtry niestabilne . Co to znaczy i na czym to polega , to znaczy nie chronia , czy chronia krotko , czy w ogole??
czemu pani w aptece mi to polecila??
aha no i czy tych kremow mozna tez uzywac na noc , bo wyczytalam ze nie bardzo obciazaja buzke??
prosze o rade

Nie wiem czemu nie znalazłaś odpowiedzi na nurtujące Cię pytania - ja sama pisałam na ten temat kilka razy niedawno...
Po raz kolejny powtarzam więc, ze iwostin czy eris to jest żadna ochrona!!! Zainteresuj się takimi filtrami jak: avene, LRP, Vichy...
One dobrze chronią, chcąc jak najdłużej cieszyć się młodą buźką wybieraj preparaty o jak najwyższych filtrach - ja osobście upodobalam sobie biodermy 100tki - tonującą i fliud też spf 100 - bardzo leciutki; te Ci polecam.
Polecam Ci też rozdział "przebarwienia, ochrona anty UV" na www.biochemiaurody.com
pozdrawiam, piti

Pitipel jest offline Zgłoś do moderatora