Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Nasze kochane pierwiosnki 2008
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2008-10-10, 21:13   #4295
bandola18
Zadomowienie

Dot.: Nasze kochane pierwiosnki 2008

Hejka!
Cytat:
Napisane przez adatka Pokaż wiadomość
dziekuje w imieniu Marcelki i dołaczam jeszcze fotke z dzis -uwieczniłam dwa bieluchy
Marcelka wyszła fajowo, super zdjęcie
Czy też macie problem z zaobserwowaniem co tam się wyłania z tych dziąsełek, bo mi Krzyś zawsze język wystawia

Cytat:
Napisane przez gosiqa Pokaż wiadomość
cześć dziewczyny. zaniedbałam wątek wiem, i żałuję, ale ostatnio nie wyrabiam na zakrętach- jak nie język przyrośnięty to teraz ostra rehabilitacja...
od 2 tygodni codziennie chodzimy z małą na zabiegi laserem, dodatkowo jakieś 2-3 razy dziennie robię jej ćwiczenie metodą vojty no i nosi kołnierz ortopedyczny.- w skrócie to ćwiczenie stosowane w kręczu szyi; układa się dziecko w baardzo dla niego niewygodnej pozycji uciskając do podłoża głowę i kostki w przeciwstawnych kończynach- w łokciu i w pięcie.

Agata drze się przy tym aż mi się serce kraje, a musi wytrzymać 4x po 30 sekund. takiego wrzasku dawno nie słyszałam, aż jej sie pod okiem i na czole wybroczyny czasem pojawiają no i ciekawe co na to sąsiedzi, że mi jeszcze policji nie wezwali ;P

też wprowadzam mięso, ale mooocno pomału, bo jak raz dostała zaparcia to hoho.

trzymajcie się cieplutko bo teraz pogoda niewyraźna, postaram się nadrobić zaległości
Ojejka współczuję, czytałam wątek na wizażu o metodzie vojty i serce mi się krajało. Ale jak się wcześniej zacznie, to szybciej się skończy tak więc trzymam kciuki!

Cytat:
Napisane przez susola Pokaż wiadomość
a jesli mozna wiedziec to co sie stalo? moze przekrzywia glowke w jedna str? bo moj synek tez tak lekko i wlasnie sie do neurologa wybieram. wogole slyszalam ze sa lagodniejsze metody od vojty bo przy nich dzieci bardzo placza.
Bodajże BObath, ale podobno ta metoda dłużej trwa.

Cytat:
Napisane przez gosiaczek071 Pokaż wiadomość
bandola, no jakos nie widzialam tych sliwek nigdzie w tesco!!! kupoilam hani z kilka sloiczkow, juz pisze co:
1) jablka+slodka marcewka (deser)
2) jablka+dojrzale jjagody (desr)
3) krem z jablek i dzikiej rozy 9deser)
4) puree z banana (deser)
5) jabluszka (deser, znaczy tam bytlo napisane owoce ale dla mnie to kategoeria deser)
6) delikatna marchewka (wg nich to jest obiad...)
7)brokuly (ale narzie tak zeby staly...)
8)ziemniaki ze szpainakiem (obiad)
9) zupka jarzynowa ze swierzych warzyw (obiad)\
10) zupka krem dyniowy z zoltkiem(obiad)
11) marchewka z ryżem (obiad)

no i ok 17 dzis dalam jej kilka lyzeczek jablka+gruszki, smakowalo jej.

Co myslicie? ja tak planuje dac jej NAJPIERW albo marchew z ryzem albo ta zupke z jarzyn, bardzoej na to drugie bo skoro ryz zatwarzda to sie wszyrzrymam troche z nim. Teciowa uwazam, ze lepij najpierw ta jarzynowa, tam w skladzie jest marchewka, ziemniak i por... to chyba niec jej nie bedzie... nie wiem, no ale co, musze probowac....

co do kaszki, bandola znalazlam kleik kukurydziany i znalalazlam tez cos fajnefgo mpomiedzy kaszka ryzowa a kleikiem kukurydziancym, mianowicie KLEIK RYZOWO- KUKURYDZIANY zeby miala ladgodne przejscie i otworzylam paczke i slicznie pachenie i jest slodkie, hani na pewno posmakuje... Mam tez zwykly kleik kukurydziany ale najpierw dam ten rryzowo kukuryzdiany 9drogie to dziadostwo, 7 zł za paczuszke...) wogole majatek wydalam na te sloiki!!! ale w tesco jest pronocja, ze jak sie kupi 8 jakis produktow firmy gerber to daja slicznego misia (chyba z 20 cm ma) z napisem na koszulce "moj pierwszy miś gerber" miś jest przeuroczy i glownie ddlatego kupilam az tyyle sloikow... mam 8 z gerbera i reszte z bobovity chyba) Miś jest stylizowany na takeigo starego, jak kiedys byly, sliczny jest i chyba jeszcze nakupuje tych sloikow bo chce miec 2 lub 3 takie misie a nie wioadomo do kiedy promocja...

aha bandolka a jak bede dawac kleik z deserkiem, to mam je razem z miseczce zmieszac??? czy osobno jakos???

a widzialyscie ze sa dania jogurtowe dla takich naszych dzieciakow? ale jakos nie jestem jeszczedo tego przekonana... i widzialam tez rozne dania z miesem.... z indykiem, z cieleciną... najbardziej mnie rozwalilo spagett dla 9 miesiecznych bobaswo, polewka... moze jeszcze wino do tego podac:: :
No fakt, na słoiczki idzie kupę kasy ale ja się już przyzwyczaiłam, obiadki to daję zamiennie ale owoce to tylko ze słoiczka, bo innych nie mam.
Ale jaką frajdę mi sprawia wybieranie różniastych słoiczków, jak jestem z Krzysiem to pokazuję mu co kupuję.
A tego kleiku kukurydz-ryż. nie widziałam, a jakiej jest firmy?
Dania jogurtowe widziałam, kupiłam mu nawet takie jogurciki w 4-paku, ale czekam aż skończy 6 miesięcy.
Gosiaczku, spaghetti to jeszcze nic ja kupiłam " jarzynki z rybką po grecku", za parę dni mu podam, my będziemy jeść pangę a Krzyś słoiczek z rybką.
Jak chcesz sie zorientować co jest w jakim wieku to wejdź na stronę nutricii lub gerbera albo hippa.
A kleik z deserkiem, to najpierw zrób kleik na gęsto a potem dodaj deserek.
Ja daję 60 ml wody plus kleik i pół deserka, mieszam i do buziola.

A dziewczynom pewnie chodziło, że daja marchewkę z ziemniakiem takie naturalne nie słoiczkowe.
W którejś jarzynowej jest seler, to uważaj, bo często uczula, po prostu sprawdź reakcję, a jak już Hanka będzie jeść zupki czy tez dania przez 2 tygodnie jako stały posiłek wprowadź co drugi dzień z mięskiem, a potem z żółtkiem.