|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie marcowo-kwietniowe 2009
czesc emzeta dawaj tu zaraz Twojego brzuszka, bo pamietam, ze mi sie bardzo podobal 
buziaczekk nie martw sie juz ta waga, ja mysle, ze mozesz sobie spokojnie doliczyc te kg,ktore schudlas w 1 trymestrze i od razu wyjdzie Ci bardziej pokrzepiajaco. Bolow to Ci nie zazdroszcze. Ja nie mama zadnych, prawie, czasem cos zaboli pol godziny-godzine, ale nie mam potrzeby brania lekow. mi lekarz bardziej polecal buscopan niz nospe, bo podobno nie zamula jak nospa(spac sie po niej chce), ale nie wiem, bo mi po jednej tabl nospy nie chce sie spac, a ze nie biore lekow to nie mam porownania. Biore tez magnez, po 2 tabl dziennie, ale zapominam. Dawaj te wyniki badan, to Ci powiem co i jak. Ruchy ja juz zaczelam czuc, ale czuje rzadko i nie tak bardzo mocne, spokojnie, cierpliwosci, w koncu nie jestes wielorodka tylko pierwiastka i masz jeszcze troche czasu.. A bulgotanie to raczej mi sie wydaje, ze jelita, bo tam powstaja gazy i polykane powietrze.
ja w pierwszym trym nic nie schudlam ani nie przytylam, miedzy 14 a 18 przytylam w sumie 3,5kg, teraz to nie wiem, bo nadal ne mam wagi,ale napewno przybralam, bo czuje. brzuch mi urosl najbardziej przez ostatnie 2 tyg.
zanka jak jesz normalnie to szybko to zrzucisz po porodzie, w ciazy sie troche wody w organizmie zatrzymuje, a widzialam na watku zdjeciowym, ze wygladasz ladnie i szczuplo, takze to chyba nie tluszczyk 
raspberry piekny brzuszek i bardzo zgrabny, zazdroszcze..
Ja jeszcze nie kupilam ubranek ,teraz jestem na etapie rozgladania sie.. jeszcze z miesiac i pewnie zaczne kupowac. Nie wierze w przesady, ale mam juz taki charakter, ze do wszystkiego musze dojrzec .Ale ogladam Wasze propozycje wszelkich akcesoriow dla dzidziusia..jastinada ja tez jestem za kolkami skretnymi.
Gdzies czytalam, ze ubranek lepiej nie kupowac z guzikami, bo sie moze latwob oderwac, a dziecko wsadzic sobie w rozne otwory ciala- buzia ryzyko zadlawienia),nos,ucho. Co prawda ciezko mi sobie wyobrazic tak sprawnego manualnie noworodka, ale lepiej chichac na zimne.
emilka wielkosc piersi nie ma ZADNEGO znaczenia jesli chodzi o karmienie i ilosc pokarmu, powie Ci to kazdy konsultant laktacyjny. seria leksvik z ikei tez mi sie podoba,my chcielismy kupic lozko i szafe 
gosia j. jak sie czujesz? jak z tym krwiaczkiem? z Twojego opisu wynika ,ze to chyba byla zgaga. Mnie tez ostatnio nawiedza, na szczescie miernie nasilona..
|