Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Misja w Zambii - część III
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2008-10-13, 18:56   #2538
ulisia1
Rozeznanie

GG do ulisia1
Dot.: Misja w Zambii - część III

Cytat:
Napisane przez gosiakk7 Pokaż wiadomość
hehe...no fakt...
a skoro już o tym mowa...kurcze...ja lubię coś robić...tylko że tak jak kiedyś pisałam - znam się i boję się że gdzieś nawalę... poza tym mam wrażenie że zabieram miejsce należne MAMIE, Seonie, czy DlaCiebieJ...

lecę do pracy! Miłego dnia wszystkim!!!!
Gosia, nie przejmuj się, przecież Ci pomożemy. Na mnie na pewno możesz liczyć.

Cytat:
Napisane przez Tesik Pokaż wiadomość
Jeśli mogę dorzucić trzy grosze w kwestii formalnej dot. stowarzyszenia:

- zgadzam się w 100% z Markosem, działalność gospodarczą warto wpisać w statucie, ale póki co nie wpisujmy się do Rejestru Przedsiębiorstw (szkoda kasy, a żadnego handlu, produkcji czy usług chwilowo nie prowadzimy - chyba, że o czymś nie wiem

- moim zdaniem, jeżeli aukcje na allegro nie są przeprowadzane w sposób zorganizowany i ciągły to nie są działalnością gospodarczą

Tesik ja, jako osoba wystawiająca aukcje, mówię ci, że są wystawiane w sposób ciągły, a średni miesięczny dochód z aukcji to 300 zł (choć ostatnio we wrześniu było ponad 400... Nie za bardzo chciałabym ryzykować. Chyba że ktoś mi na 100% powie, że możemy tak dalej to ciągnąć zgodnie z prawem. Jeśli nie, to ja jestem stanowczo za działalnością gosp.

Cytat:
Napisane przez ava80 Pokaż wiadomość
hello Wszystkim
Tym którzy opuścili spotkanie z przyczyn wszelkich - ŻAŁUJCIE :P

Fotki już dziś wieczorem wrzucę na wizaż. (a właściwie zroi to Marek )

Właśnie czytam projekt AFRYKA licealistów. Drobne po prawki - ale całosc jest imponuąca!
Hurra! Będą fotki!

Dzięki wielkie, że zajęłaś się projektem.

Cytat:
Napisane przez Markos Pokaż wiadomość
Aukcje na allegro są właściwie prowadzone w sposób ciągły. Do tego dochodziłaby sprzedaż rzeczy podarowanych przez darczyńców lub rzeczy wytworzonych w Zambii przez naszych podopiecznych na różnego rodzaju imprezach (wystawy, koncerty) które być może udałoby nam się zorganizować. Jest jeszcze sprawa ewentualnych sponsorów, na co zwróciła uwagę Ava - mogą chcieć żeby za ich pomoc została wystawiona faktura. Ale tu nie wiem czy można taką pomoc księgować tylko za pomocą faktury, czy też pomagająca nam firma może taki wydatek zaksięgować w inny sposób.
Razem z Gosią wybieramy się na spotkanie z prawnikiem dla organizacji pozarządowych (22 października - środa -17:00 – 19:00 – Działalność(statutowa, odpłatna, nieodpłatna, OPP, gospodarcza) prowadzona przez organizacje) - http://wiadomosci.ngo.pl/wiadomosci/405354.html. Tam na pewno będziemy mogli uzyskać wiele odpowiedzi.
Może jeszcze ktoś się z nami wybierze???
ech, czemu nie jestem z Warszawy...? ja bym się chętnie z Wami wybrała (nie tylko jako pretekst do kolejnego spotkania ) ale z powodu odległości kompletnie nie ma szans...

Cytat:
Napisane przez mag_mil Pokaż wiadomość
Magda - siostra Gosi
Hihi

A tak w ogóle, to strasznie się cieszę, bo właśnie nauczyłam się wielocytować...

Buziaki dla wszystkich i do wieczorka na czacie!

Edytowane przez ulisia1
Czas edycji: 2008-10-13 o 18:59 Powód: poprawka
ulisia1 jest offline Zgłoś do moderatora