Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Poprawiamy maturę w maju 2009 :)
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2008-10-13, 19:03   #103
milusiaam
Wtajemniczenie

Dot.: Poprawiamy maturę w maju 2009 :)

Cytat:
Napisane przez Nija_ Pokaż wiadomość
Witam wszystkie nowe

Ja chcę przez ten rok sama podszkolić angielski (w końcu chcę zdawać rozszerzenie, a nie znowu podstawę). Muszę też poprawić mój niemiecki, tak żeby na studiach pójść już do grupy średnio zaawansowanej. Niby miałam po 2h tygodniowo niemieckiego w LO, ale raczej niewiele umiem

Chcę sobie kupić z wyd. PONS kurs dla początkujących, języka rosyjskiego Kręci mnie niemiecki i rosyjski. Kiedyś chciałam się uczyć hiszpańskiego, ale jednak rosyjski bardziej mi się podoba.

O, ten kurs: http://pons.pl/index.php?pid=252
rosyjski w 1 miesiąc

Mam staż w urzędzie skarbowym. Byle do stycznia (w styczniu kończy mi się umowa 6-miesięczna) i uciekam stamtąd. Źle nie jest, ale:
1) koszmarnie nudno
2) ludzie fajni, ale też na niektóre twarze już nie mogę patrzeć ()
3) tracę na dojazdy i czekanie na autobus 3 godziny dziennie
4) wykonywanie codziennie tych samych czynności mnie po prostu dobija

Z WOSu tylko i wyłącznie OPERON. Samo vademecum wystarczy Ale jak chcesz być bardziej skrupulatną uczennicą, to polecam też podręczniki, 2, poziom rozszerzony oczywiście - takie pomarańczowe.

przepraszam ze pytam ale jakie wynagrodenie dostajesz?? zastanawiam sie nad stazem mmm ale tyko zastanawiam

ja musze sie wrescie wziasc za siebie pokupowac ksiazki do Biologii mmm nie poprawiam tej historii chyba kurcze najgorsze dla mnie jest to ze nie wiem co chce robic...ale chyba sie jednak zdecyduje na KOSMETOLOGIE na UM w LODZI ewentualnie dzienikarstwo bym bardzo chciała ale nie wiem czy sie nadaje...musze usiasc pomyslec nad tym

bardzo bym chciała nauczyc sie rosyjskiego no i oczywiscie angielski podszkolic to podstawa musze sie go nauczyc bo mam tylko podstawy

włoski brdzo fajny jezyk niestety tak skutecznie obrzydziła mi go babka w lo ze chyba nigdy nie zapałam miloscia o niego...ksiazke miałam po angelski do włoskiego ale jak ktos chce moge mu cos zeskanowac podstawowa gramatyke lub cos w tym podobie bo niestety mało tego w internecie..
milusiaam jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując