Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Praca
Wątek: Praca
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2008-10-14, 13:12   #1
MPUMM
Przyczajenie

Unhappy

Praca

Witam!
tak jak niektóre już użytkowniczki tak samo i ja założyłam nowe konto by nie być rozpoznawana
mam wielki dla mnie problem i nie potrafię wymyśleć rozwiązania.
Opowiem po krótce o co chodzi.

W teraźniejszej pracy jestem od 2 lat, jestem sekretarką.
Gdy przyszłam na miejsce poprzedniej miałam ustalone z góry swoje obowiązki. Z czasem główna księgowa podczas mojej nieobecności gdy np. byłam chora zabierała te moje obowiązki pod pretekstem, że robię je źle (np. wyliczanie urlopów), mimo iż żadnych błędów nie robiłam tak opowiadała mojej wice dyrektor ( o tym dowiedziałam się teraz od koleżanki),
nigdy mi nikt nic nie mówił, że wykonuje coś nie tak.
W tym momencie tych "obowiązków" nie mam już paru, dzięki mojej księgowej.
Na początku byłam ślepa, nie zwracałam na to uwagi, myslałam, że takim sposobem mi pomaga. Ale jak już teraz, gdy miałam ogłosić konkurs na stanowisko zaczęła pchać się także i do tego - oczywiście się zbuntowałam, powiedziałam, że to jest moje zajęcie i to ja to wykonuje, uległa.
Takich rzeczy uzbierało się już dużo.
W dodatku wydaje mi się, nie wiem czy słusznie, że wice dyrektorka jest po stronie księgowej (bo pracują ze sobą od paru ładnych lat), więc nie wiem czy mogę jej powiedzieć to co tutaj.
Teraz we wrześniu zmienił mi się Dyrektor, świetny facet i poprostu zastanawiam się czy mu o wszystkim nie powiedzieć, tylko jak
Co zrobię gdy księgowa jak dowie się o tej rozmowie nie walnie mi jakiejś "kłody pod nogi"?
np powie, że dlatego zabierała mi niektóre rzeczy bo poprostu sobie nie radziłam ( a to bzdura) zresztą może mi to udowodnić, bo gdy ostatnio zabrała mi do pisania zarządzenia to nic mi o tym nie mówiła i ja nie wpisywałam ich w zeszyt
naprawdę nie wiem co zrobić, co powiedzieć. Nie chce robić sobie wrogów w pracy.
W tym momencie zastanawiam się czy nie złożyć wymówienia

mam nadzieję, że napisałam zrozumiale, ale teraz gdy piszę to jestem w pracy i muszę się streszczać
MPUMM jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując