Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Problemy ze snem...
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2008-10-14, 16:57   #6
Kancia
Zakorzenienie

Dot.: Problemy ze snem...

moje dziecko mniej wiecej od 4 mca do 9mca budziło sie w nocy co 1h GDy skonczył 3 mce przesypiał całe nocki ( karmiłam sztucznie). Nagle zaczął sie wybudzac. Tez myślałam, ze to skok rozwojowy taaa taki 5 miesięczny W ciagu tych 5 miesiecy juz nie raz myslałam, ze mam jakies załamanie nerwowe. Na poczatku dawałam smoka i od razu zasypiał i budził sie np co 2 h ale zaczelo byc co raz gorzej pozniej co godzine a pozniej co chwile Juz chciałam dziecku robic EEG bo nie wiedziałam co się dzieje. W dzien spał normalnie a w nocy były jazdy. Nie był głodny, nie chcialo mu się pic. ..
W koncu z męzem doszlismy do wniosku, ze tak być nie moze. Postanowilismy go zignorowac drastycznie mówiąc.
Spalismy w jednym pokju wszyscy. Pewnej nocy jak juz mi newy wysiadły mąz wyrzucił mnie do drugiego pokoju. Sam został z małym i nie zwracał na niego uwagi. Najpierw odłozył po 1 min płakania, pozniej po 3 min a pozniej po 5. Tak kilka razy. Niestety nie pomagało a mały wręcz go wołała zeby tylko tata przyszedł. trzba było całowicie zignorowac. Mały widział tate ale tata nie szedł jak mały wołał. Brzmi to drastycznie nale wyjscia nie było. Ja w 2 pokju wyłam do poduszki.
W kolejna noc uznalismy, ze ja znów ide do 2 pokoju a tata będzie w zasiegu wzroku dziecka ale nie bedzie reagował. Mały sie obudził i płakał przez 20 min po czym zasnał. Po 1 h sie obudził i płakał juz tylko 10 min. Za Trzecim razem tylko kwęknął i zasnał. W kolejna noc doszlismy do wniosku, ze moze on tak płącze bo nas widzi. Przenieslimy jego do 2 pokoju. Jeszcze dwie noce było cięzko ale co raz lepiej a na trzecią noc nie było pobudek
Dziecko potrzebowało swojego pokoju od tamtej pory spi sam i jak sie przebudzi to zaraz zasypia sam. Załuje, ze nie wpadlismy na to wczesniej bo 5 miesiecy takiej katorgi to masakra

czasem drastyczne środki sa najabardziej skuteczne chociaz było bardzo ciezko