2008-10-14, 17:07
|
|
BAN stały
|
Dot.: Scent Bar VI
Hej, hej 
W kwestii słodyczy się nie wypowiadam, bo z założenia mam na nie szlaban (raz na jakiś czas idę na "kompromis" ). A teraz czekam na pyzy z mięsem, które przed chwilą wrzuciłem do wrzątku 
Co do dzisiejszego dnia - nie dotarłem na uczelnię, bo już w busie czułem nieodparty przymus udania się do przybytku perfum zwanego Sephora Tak w celu odświeżenia paru klasyków (Egoiste i Egoiste Platinum np. - oba piękne ). No i po jakichś 10 min. wymachiwania blotterami przed nosem podeszła do mnie konsultantka (a przyodziany byłem nieco "dresiarsko", no i z plecakiem, słowem - "klient nierentowny" ). Pani konsultantka okazała się być jednak świetną osobą do rozmowy, kompetentną i zorientowaną w temacie Porozmawialiśmy na temat nowości, braku testera do Flowerbomb ("strasznie był upaćkany i często znikał" ), nowej edycji Piątki (przeznaczona podobna dla "młodszej" klienteli). Na koniec zaświtała w mojej głowie myśl, aby poprosić o próbkę Opium ph 2008 (edycja limitowana). Jako, że nigdy niczego nie dostałem, nie robiąc zakupów, pytam się: "Czy próbki dajecie Państwo wyłącznie przy zakupach?" (a wiedziałem, że tak nie jest ). Konsultantka zapytała się tylko, co mnie interesuje, a słysząc o Opium, powiedziała, że mogę wybrać, co jeszcze chciałbym przetestować. No zdębiałem nieco (szczególnie po niektórych wizażowych historiach ). Tak oto mam dwa próbaski - oprócz limitowanki Opium (na wiosnę/lato ), One Million Paco Rabanne (interesujący).
Przy następnej wizycie w Sephorze będę szukał wzrokiem pani Beaty
|
|
|