Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Studia-rezygnacja-kara ;/
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2008-10-15, 07:32   #11
strawberka
Zakorzenienie

Dot.: Studia-rezygnacja-kara ;/

kara za rzucenie studiow- paranoja jakaś :/ a co niby oni na tym traca? przecież i tak zapisują wszystkich jak leci... a może weź dziekankę?
a tak ugólnie to masz pecha, bo chyba wprowadzili to od tego roku: http://forum.wsb.pl/viewtopic.php?t=6185&high light=rezygnacja
jednak jak pisza na forum: "już wszystko jasne sama miałam wątpliwości więc podpytaałam się trochę na gg w biurze rekrutacji no więc wyjaśniam:jeśli zrezygnuje się w trakcie I semestru studiów jest opłata za rezygnację 800 zł, od tej opłaty odliczane jest czene wpłacone do momentu skreślenia i płaci się tylko różnicę. po i-szym semestrze opłata za rezygnację się redukuje i płaci się tylko czesne do momentu skreślenia a jeśli jest się na II czy III semestrze to wtedy wystarczy mieć uregulowane czesne do momentu skreslenia. "
poza tym wyczytałam na tym forum, że to opłata, z której jesteś zwalniana po 3m miesiącach studiowania.. poza tym wyczytałam, że to opłata którą zapłaciłabyś gdybyś chciała wrócić- czy jakby za reaktywacje.. ale to info od studentów więc...
to co zacytowałam wydaje się najbardziej wiarygodne więc sprawdz te info na 100% w biurze, przez maila, przez gg... czasami w dziekanatach bywaja rozbiezne informacje. myślę, że pisanie o tym, że Cię nie stać, nic tu nie da.. więc spróbuj kombinować jak będziesz musiała zapłacić- może właśnie dziekanka?