Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Kłopotliwa współlokatorka :(
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2008-10-15, 09:54   #2
zkrainyoz
Raczkowanie

Dot.: Kłopotliwa współlokatorka :(

Miałam podobną sytuację ... musiałam znaleźć osobę na pokój za moją koleżankę i znalazłam ... z ogłoszenia dziewczyna. Na początku było całkiem miło, ale jak wiadomo wszystko co dobre szybko się kończy.
To ja sprzątałam łazienkę (najgorsze było do umycia lustro co ona używała lakieru do włosów i było całe poklejone), kuchnie nie wspominając o wynoszeniu śmieci. Co z tego, że ona je spakowała od czasu skoro dalej stały? Sprzątała wtedy kiedy się jej przypomniało. Naprawdę, męcząca sytuacja. Miarka się przebrała kiedy wyjechałam na weekend do domu. Wrócilam i co widzę? Ktoś spał w moim łóżku i jeszcze w mojej pościeli. Naprawdę, nikomu tego nie polecam. Oczywiście przyznała się jak się jej zapytałam.

Okropna była atmosfera, bo nawet wracać mi się nie chciało do mieszkania. Wyzywała mnie itd... Miałyśmy wszystko osobno ... nawet śmietnik (kupiłam sobie drugi bo wkurzało mnie sprzątanie za nią).
Niestety, ale nerwowo nie wytrzymywalam przez jej awantury i aroganckie zachowanie. Znalazłam sobie inne mieszkanie- coś kosztem czegoś. Najważniejsze jest wlasne zdrowie i psychika.

Dam Ci radę- pogadaj z tym kolegą, niech jej przemówi do rozumu. Jesli nie, to po prostu idź do właściciela i powiedz, że dziewczyna nie dba o mieszkanie (na pewno się tym zainteresuje).
Jeśli nie będziesz miała już siły to ... szukaj czegoś innego.