Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Cera tłusta, mieszana, odwodniona, problematyczna - ZBIORCZY
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2008-10-15, 21:07   #1738
cloche
Zakorzenienie

Dot.: Cera tłusta, mieszana, odwodniona, problematyczna - ZBIORCZY

Cytat:
Napisane przez santos Pokaż wiadomość
Buuuu o ja goopia, wlasnie zdalam sobie sprawe, ze nie dalam sobie na twarz nalozyc Shiseido Pureness tylko ich normalny podklad w kompakcie
Coz, nastepnym razem jak tam pojde to przetestuje Pureness. W koncu jeszcze nie kupilam
ojej ale od tego właśnie drogerie są - testuj ile wlezie, kombinuj z kolorkami, spytaj sie, co ewentualnie inni mają w ofercie i porównuj!
ja dzisiaj przetestowałam takie połączenie: nawilżający hydreane, po paru minutach - jak się wchłonął - nałożyłam na to bazę oligo. oczywiście tylko cienką warstwę. i potem spróbowałam pureness na mokro - zwilżyłam gąbeczkę i na twarz z tym. i efekt naprawdę mi się spodobał - ładne krycie, a pudru nie widać! fajowe to... i dzisiaj bez poprawek wytrzymałam. nie to, że się nie świeciłam w ogóle, ale glow był w miarę zdrowy i mi nie przeszkadzał. jutro tak samo zrobię

Cytat:
Napisane przez Dau Pokaż wiadomość
chloche, ja od jakiegos miesiaca posiadamjedwabna hauschke. stosowalam moze zaledwie 3 razy. z tego co sie zorientowalam dobrze matuje, ale niezle bieli. o ile mialoby komus to przeszkadzac)) dobrze spisal sie nawet na weselu, czyli "noszony" przez kilka godzin, w warunkach ekstremalnych (zazwyczaj bardzo duzo i dziko tancze))
wow, kuszący ten efekt matujący... ale ta biel... chociaż może jak i tak będę blada - to co mi szkodzi a może da się najpierw hauschkę położyć, a na to puder z kolorkiem

Cytat:
Napisane przez miskowa Pokaż wiadomość
polecam puder ryżowy - matujący z kryolana, bardzo prosty skład i matuje dość dobrze. Tylko niestety trudno go dostać.
ryżowy - brzmi super... tylko o kryolanie pierwsze słyszę. w google wyszły jakieś strony, w niemczech są sklepy, ale akurat nie widzę niczego w monachium wysyłkowo coś idzie dostać, to jakieś kosmetyki teatralne i do telewizji do kamer z wysoką rozdzielczością czy to nie za mocne? powiedz co więcej, skąd gdzie jak???

Cytat:
Napisane przez Ikka1 Pokaż wiadomość
O tym właśnie myślałam -przejdę sie do drogerii ktorejs wyprobuje i po wyp.łacie mam nadzieje kupic jak znajde odpowiedni odcien kusi mnie tez ciagle mineralne kosmetyki puder deborah albo artdeco musze jeszcze sprawe przemyślec , z wyprobowanych to podkład revlon colorstay- to było zaskoczenie bo mnie uczulił- kupiłam go w daglasie i teraz stoi pełna butelka na półce jak wyrzut sumienia
no patrz, też cię uczulają cholerstwa... i z zakupów nie ma zabawy... dlatego też próbuj też ile się da. i pamiętaj, że możesz oddać do dwóch tygodni - tak przynajmniej mi zapewniały ekspedientki. bez podawania przyczyn, oczywiście jeśli nie było ewidentnego zużycia itp... a artdeco też raz oglądałam - kusił, ale kolorku nie widziałam dla mnie... zazwyczaj tak się kończą moje zakupy
cloche jest offline Zgłoś do moderatora