Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Spragnione Panny Młode 2009 cz. VI
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2008-10-16, 16:47   #203
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22
Dot.: Spragnione Panny Młode 2009 cz. VI

Cytat:
Napisane przez zielony_motylek Pokaż wiadomość

neska co ty opowiadasz ja zauważam twoją obecnośc i posty też a w tym bigstarze to (sory że pytam) jakoś spoko płacą? Bo ostatnio to normalnie jak słucham ile w niektórych sklepach z odzieżą płacą to normlanie że takie znane firmy a tak mało płacą..

Ja słyszałam, że od 3 miesięcy przed ślubem czyli jak się spisze protokuł przedślubny i zna się już 100% godzine slubu my mamy male wesele (max 60 osób) więc już większości ogłosiliśmy i wszyscy sobie w notesach pozapisywali, jest to koniec czerwca więc nie chciałam zeby ktoś sobie w styczniu zarezerwował wakacje akurat na ten czas A TŻ'ta chrzesnej damy na święta Bożego Narodzenia bo nie mieszka w Polsce i bardzo rzadko tu bywa, a akurat wtedy będzie okazja, więc lepiej tak niż później listownie a reszcie tak jak popscen damy na Wielkanoc

ewelinka super że TŻta przenieśli

tzn takie jak dałam w załączniku? bo popscen to chce inne niż ja chyba ze chodzi o sam fakt posiadania kokardki ale moja to taka raczej płaska i bardziej wstążeczka robić będziemy sami z TŻ'tem, chcieliśmy już wyprodukować (papier i reszta czeka) ale co jakby się godzinka w kościele zmieniła albo cuś

Dziewczyny TŻ dostał prace pisalam już kiedyś o niej, super wynagrodzenie i wogóle wszystko, będziemy mogli naprawde sporo odłożyć na mieszkanie (TZ nawet wspomninał coś o domku) z tym, że jedyny minus to to, ze jest to praca w terenie i TŻ może czasem wyjeżdzać na dwa tygodnie.. ehh.. ale stwierdziliśmy, że w końcu jakby pojechal za granice to widywalibyśmy się o iwele rzadziej(a pieniądze podobne).. także generalnie pozytywnie
no to gratulacje dla TZ !!!
co do zaproszeń to ja też chcę takie z kokardką i wyczytałam, że zaproszenia "normalnym" gościom daje się około 1-2 miesiace przed a tym "ważniejszym"- świadkom, chrzestnym to nawet 3-4 miesiace wczesniej....

a co do płacenia w big starze- to ejst tak, że to zalezy od utargu- tzn generalnie podstawa jest 1200 zł na rękę (mnie nie moze byc) plus prowizja od sprzedazy plus nadgodziny. wiec wynagrodzenie "ostateczne" zalezy od tego jaki miesiac jest. ten sklep gdzie ja pracuję jest w takim mniejszym centrum handlowym i tam nie ma takiego ruchu az strasznego i dziewczyny mowily ze wyciagaja tak 1400-1500 a na swieta nawet do 2 tys plus 300 zł premii swiatecznej. wiec nie jest tak tragicznie. Pytałam tez o prace we Wranglerze i tam jest tysiac na reke i bez prowizji i z tego co sie wywiedzialam (teraz jak tam pracuje to sie wypytyje ludzi ) to w wiekszosci takich sklepow jesy około tysiąca...
neska22 jest offline Zgłoś do moderatora