Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - mój mąż pije
Wątek: mój mąż pije
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2008-10-17, 08:44   #9
annain
Raczkowanie

Dot.: mój mąż pije

Cytat:
Napisane przez paula78 Pokaż wiadomość
dziewczyny juz doradzily ,zgloscie sie na terpaie AA ,ty sama mu nie pomozesz bo jstes jego zona i uwierzysz w slowa poprawy ,on sam sie z teg nie wyciagnie.tyko ludzie z zew. moga mu pomoc.

Niestety ale czesto gesto w takich sytuacjach trzeba postawic sprawe na ostrzu noza i albo AA albo odchodzisz co nie oznacza rezygnacje z malzenstwa.moze zadziala to na niego jak zimny prysznic.
Nie wiem czy go kochasz czy to uzaleznienie,obawa przed samotnoscia,toksyczna milosc.
Masz kamere ,nagraj go jak pije ,jak sie zachowuje i co mowi.
Pokaz mu ze w ten spsobob nie jest dobrym ojcem ,daje zly przyklad.
Nagrałam go kiedyś aparatem... śmiał się... widzisz jaki ja jestem grzeczny, ty tylko na mnie krzyczysz, ja ja jestem taki potulny... opowiadalam mu, że mi z tym źle... że nie lubię na niego patrzeć, jak jest pijany, bo cierpi na tym mój szacunek do niego... On uważa, że tak samo jak on się na ogół zachowują faceci. No, nie wiem... nie mam porównania. Mój ojciec w sumie tez sobie lubi wypić, ale ja z nim nigdy nie mieszkałam...
Czyli To nie jest normalne? Opisałam dokładnie, jak to wygląda w tym tygodniu...Jaki to może być etap? Dziś spróbuję pobyć z nim, może ja faktycznie za bardzo koncentruję się na dziecku, a on czuje się odepchnięty? WIEM, że on jest ode mnie uzalezniony.
annain jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując