The Pink Power Mołderajtor
|
Dot.: Składy kosmetyków do włosów bez tajemnic
Cytat:
Napisane przez blonndee
olaboga
![:]](//static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
w liscie zanalizowanych kosmetykow nie znalazlam mojego nowego nabytku do kreconych wlosow z body shopu, bylabym baaaardzo wdzieczna za analize  [jesli juz bylo to przepraszam  ]
cottonseed curl boost glossy, bouncy, frizz-free curls that last. with moisturising cottonseed. CURLY/WAVY HAIR
aqua, cetyl alcohol, glyceryl stearate, caprylyl glycol, PEG-100 stearate, polyquaternium-72, sodium polyacrylate, hydrogenated polydecene, hydrolysed wheat protein PG-propyl silanetriol, ethylhexyl methoxycinnamate, gossypium herbaceum, mel, panthenol, benzyl benzoate, phenylpropanol, cetrimonium chloride, parfum, sodium chloride, PPG-5 laureth-5, citric acid, butylphenyl methylpropional, linalool, benzyl salicylate, hydroxyisohexyl, 3-cyclohexene carboxaldexyde, limonene, citronellol phenoxyethanol, hydroxycitronellal.
uff...  mily pan z bs powiedzial, ze to switny specyfik dla podkreslenia kreconych wlosow.
|
Na początku to wiadomo, siedzi emolient, potem substancja zmiękczająca, która jednocześnie jest emulgatorem.
Peg-100 stearate jest substancja pozwalającą na zmniejszenie napięcia powierzchniowego emulsji i jej lepsze właściwości przy równomiernym rozprowadzaniu.
Polyguaternium-72 działa antystatycznie i błonotwórczo, sodium polyacrylate - pozostawia powłokę na włosach.
Hydrogenated polydecene - zmiękczacz, potem jakaś dziwna mieszanka proteinowo-silikonowa, pewnie będzie odżywiać i wygładzać włosy oraz działać antystatycznie.
Filtr UVB. Wyciąg z bawełny, miód, panthenol - no to wiadomo , w końcówce jeszcze filtr UVA/UVB, bliżej środka składu również i filtr UVB.
Ale jak się ma skład do podkreślania loków tego nie wiem, brak tu substancji, które utrwalają fryzurę/strukturyzatorów, bardziej w kiedynku zmiękczania...
Sam składzik niczego sobie