2008-10-17, 15:07
|
|
|
Rozeznanie
|
Dot.: dziewczynki z Irlandii!!!!
Cytat:
Napisane przez Judy_21
Zazdroszczę ... my też chcieliśmy jechać, ale my musimy kupic bilety dla trójki a to już sie robi dość sporawy wydatek... a jeszcze do tego trzeba zabrać pieniążki na zycie, do tego jeszcze prezenty... liczyliśmy około 3 tysięcy musielibyśmy wydać... a teraz mamy inne wydatki w planach  więc chyba w tym roku sobie odpuścimy  coś, za coś 
|
W Twoim wypadku kochana wszystko jest usprawiedliwione
Cytat:
Napisane przez agatka661
No tak bilety co roku drozeja, ale w tym roku to juz szal
|
Cytat:
Napisane przez ferguusson
a my z mezem przyszlym doszlismy do wniosku ze mimo ze baardzo kochamy nasze rodziny to jednak za cene 1200-1400e jaka wydamy na SAME bilety plus, tak jak pisala Judy-prezenty, zycie, itp(a pewnie wydalibysmy duzo) to jednak pojedziemy na pierwsze od 5 lat wakacje w jakies sloneczne miejsce(tylko jeszcze nie mozemy zdecydowac) i spedzimy sylwestra gdzies pod/nad/obok palmy  ) Zwlaszcza ze ja dopiero przeprowadzilam sie z irl, wiec nawet nie myslelismy o kupnie biletow wczesniej, gdy nie mialy tak porazajacych cen.
|
Co do cen biletów, to wkurzyło mnie to, że ceny przelotów do Polski były duże od samego początku. Pamiętam jak sprawdzałam w jeszcze w lipcu i już wtedy kosztowały prawie tyle co obecnie. My za swoje zapłaciliśmy 650 euro (za dwa, w dwie strony, razem z bagażami) i po głebszym zastanowieniu stwierdiliśmy że to wcale nie jest tak okropnie dużo. Oczywiście jesli mielibyśmy tzymac sie poprzedniego planu to polecilibysmy w styczniu za połowę tej ceny, ale to już nie byłoby to....
ferguusson, też chciałam nic nie mówić naszym rodzinom i zrobić niespodziankę stając w dżwiach i zawołać - Cześć mamo!, ale nie juz po 15 min od zabukowania biletów nie mogłam wytrzymać i zadzwoniłam do domu - prędzej bym pekła niż ukryła przed rodziną swój przyjazd!!! Ja nawet prezenty dla Męża kupuję przed samą okazją, bo inaczej to bym sie wygadała
A co do spotkania to za chwilę napiszę Ci wiadomość na priv.
Cytat:
Napisane przez pani z herbata
my w zeszly weekend jechalismy a drifting show pod Naas i normalnie w tej wiosce przez ktora jechalismy to jak w zaczarowanym swiecie ZLOTA POLSKA JESIEN
normalnie tak sie rozmarzylismy posrod tych wszystkich drzew ..eeeech
|
Tak, masz rację, że mamy piekną jesień tego roku.
Ja parę dni temy wyszłam wieczorkiem "do ogródka" a tam taka wilgoć w powietrzu, mglisto i unosił się zapach dymu (sezon kominkowy), liści - magiczna chwila, zamknęłam oczy i przeniosłam się do parku w moim rodzinnym mieście, gdzie wraz z Mężem spedzaliśmy godziny spacerując pośród liści...
Mam cichą nadzieję, że ładna aura utrzyma się przez następny tydzień. W następną sobotę ruszamy na podbój południowej i zachodniej Irlandii. Może byc zimno, może wiać, byle tylko nie padało
|
|
|