Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Test owulacyjny a płodność - proszę o pomoc
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2008-10-18, 17:24   #2
mama65
Przyczajenie

Dot.: Test owulacyjny a płodność - proszę o pomoc

witaj, niestety to byloby zbyt proste....test owulacyjny nie daje nam stuprocentowej dokladnosci w owulacji.....wykrywa tylko hormon odpowiedzialny tzw LH za owulację a to jedna strona medalu. Druga strona, to czy wogole jest pęcherzyk Graffa i czy dojdzie do jego pekniecia to inna bajka i od tego sa inne hormony.
JA tez sie staram o dzidzie z mezem juz kolo roku, tez kupilam testy i to w aptece, wychodzily dwie kreski i staralismy sie a tu nic. I trafilam do ginekologa i teraz jestem na tzw. Ocenie jajeczkowania czyli cyklu. Mam regularne cykle po 26-27 dni i nic by nie wzbudzilo moich podejrzen gdyby nie USG.
Widzialam pecherzyk w tym cyklu, ale nnie chcial pęknąć. Teraz jestem po staraniach i w poniedzialek mam byc u gin i zastosuje leki jesli nadal bedzie juz "usychajacy pęcherzyk" i nie bedzie ciąży. Dodam ze nie mam zespolu PCO......i co ty na to? mam juz dzieci.....nie wiem co sie dzieje....mam 39 lat i moze niedobór hormonów.... bede wiedziec w poniedzialek to napisze, a wiec do LEKARZA.
mama65 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując